Előkelő helyre került Budapest ezen az európai listán

A brit The Knowledge Academy nevű oktatási cég olyan szempontok alapján hasonlította össze az egyes városokat, amelyek fontosak lehetnek a vállalkozásoknak.

Így számba vették a rendelkezésre álló irodahelyiségeket, a bérleti díjakat, a legjobb egyetemeket és az internet sebességét is. A szabályozási hátteret, a bürokráciát és az adózást azonban nem érintették. A rangsorban nagyon jól szerepelt Franciaország, amely két várost delegált az első ötbe, az első helyen Párizzsal, míg Spanyolország két várossal uralja az első három helyet.

A francia fővárost jó egyetemei és irodai környezete miatt emelik ki, emellett a fejlett start-up ökoszisztéma is nagyot nyom a latban.

Az ötödik helyen található Lyon az ország harmadik legnagyobb városa, és Európa leggyorsabb internetével is büszkélkedhet (legalábbis ezen felmérés szerint). Madridot szintén a gyors internet, emellett az irodák száma emelte magasra, míg, Barcelona az elmúlt tíz évben Dél-Európa egyik legnagyobb technológiai központjaként öregbítette hírnevét.

London amellett, hogy fontos pénzügyi központ, egyéb előnyökkel is rendelkezik: itt található a legtöbb üzleti inkubátorprogram és a legtöbb egyetem az európai top 250-es listán, emellett irodák is bőséggel állnak rendelkezésre. Már azoknak, akik megengedhetik magaduknak, mert a bérleti díjat is itt a legmagasabbak. Budapest a tizenkettedik lett, előtte Stockholm áll.

Íme, a tízes lista:

  1. Párizs
  2. Madrid
  3. Barcelona
  4. London
  5. Lyon
  6. Dublin
  7. Berlin
  8. Varsó
  9. Amszterdam
  10. Milánó

Ha pedig távmunkásként tennénk át a székhelyünket külföldre, itt megnézhetjük, hogyan alakulnak a megélhetési költségek az egyes városokban.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

városok | vállalkozás | legjobb | vállalkozásindítás | Európa

FOLYTASD EZZEL

Káosz Dubajban, leállt a reptér, mindenki maradjon otthon

Száznegyven éjszakán át hajózhatunk a világ legszebb vizein ezen az új körutazáson

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom