Az Audi-Dining Guide TOP 100 Étteremkalauz idei megjelenésével végre bebizonyosodott, hogy mindegy, merre indulunk az országban, díjnyertes vendéglátóhelyekben biztosan nem lesz hiány.
Tata, Esztergom, Encs, Tura, Villány, Balatonfüred, Balatonszemes, Csopak, Dánszentmiklós, Balatonszőlős
– ezek a települések adnak otthont a tíz legjobb vidéki étteremnek, valamint az év szerethető éttermének is.
A vidéki magyar éttermek izgalmas szárnyalását a Michelin Guide francia étteremkalauz tavalyi megjelenése már bebizonyította, hiszen első alkalommal történt meg, hogy számos vendéglátóegység helyet kapott benne a fővároson kívül is.
Ezen éttermek nagy része természetesen szerepel az Audi Dining Guide TOP 10 Vidéki Étterem listáján is, élén a tavaly két Michelin-csillaggal jutalmazott tatai Platán Gourmet-val, mely egyben az év étterme is lett 2023-ban.
Az egy Michelin-csillagos esztergomi 42 Restaurant, és a Bib Gourmand-díjjal kitüntetett Anyukám Mondta, Kistücsök Food&Room és Mór24 is előkelő helyen végzett a kalauzban.
Rajtuk kívül természetesen akad még számos gyöngyszem szerte Magyarországon, a vidék legjobbjait a tatai Platán Bisztró, a turai Clarisse Étterem, a villányi Sauska 48, a dánszentmiklósi Botanika, a csopaki Resti by Laurel valamint a Balaton-felvidéken található Casa Christa is méltón képviseli.
A top 10 vidéki étterem az Audi-Dining Guide TOP100 Étteremkalauza szerint:
- Platán Gourmet (Tata) – Év étterme 2023
- 42 Restaurant & Bar (Esztergom) – Év innovatív konyhája 2023
- Platán Bisztró (Tata)
- Anyukám Mondta (Encs)
- Clarisse Étterem (Tura)
- Sauska 48 (Villány)
- Mór24 (Balatonfüred)
- Kistücsök Food&Room (Balatonszemes)
- Csopaki Resti by Laurel (Csopak)
- Botanica (Dánszentmiklós)
Az év szerethető étterme:
- Casa Christa
A djíazottakról és a gáláról itt lehet bővebben olvasni.
vidék | legjobbak | gasztronómia | dining guide | étterem
5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni
A szenvedély, az árulás és a túlvilág jelenik meg egyetlen, zsigerig ható kortárs darabban a Müpa színpadán

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!