Ez a három ország úgy csábít vonatozásra, mint senki más

Idén is kiosztották a legjobb, vasutat népszerűsítő kampányoknak járó díjakat.

Az Európai Utazási Bizottság (ETC) és az Eurail által szervezett Rail Tourism Awards olyan marketingkampányokat díjaz, amelyek a vonatozás izgalmát, szabadságát és fenntarthatóságát állítják a középpontjuk.

A zsűri vasúti szakértőkből áll, és ott találjuk köztük a közösségi média kedvenc vonatos influenszerét, Mark Smith-t, a Man in Seat 61 csatorna atyját.

A svájci gleccserexpressz

A legjobb kampányfilmért járó díjat a Switzerland Tourism kapta a Roger Federer és a félig svájci Travor Noah komikus főszereplésével készült Grand Train Tour of Switzerland című videóért.

Federer és Noah épp a reklámfilm forgatására készül, amikor véletlenül rossz vonatra száll. De mint kiderül, egy olyan lenyűgöző és jól felszerelt országban, mint Svájc, egyszerűen nem lehet „rossz“ vonatra szállni.

A leginspirálóbb regionális vasúti kínálattal a várakkal övezett völgyektől a Földközi-tenger partvidékéig rengeteg természeti szépséget és kulturális látnivalót kínáló, dél-franciaországi Okcitánia (Occitanie) rendelkezik a zsűri szerint.

A kínálat egyik eleme a két-hat egymást követő napon, napi tíz euróért korlátlan utazást biztosító bérlet, amely a francia vasúttársaság (SNCF) és a regionális liO Train közötti megállapodásnak köszönhető.

Albi

A kampány keretében a régió részletes tanácsokkal teli Michelin-úti kalauzt is kínál, amelyben azt is megtaláljuk, hogy az egyes vonatútvonalakon hová érdemes ülni, hogy a legjobb kilátást élvezhessük, emellett szállás- és programjavaslatokat is kapunk a régió tizenkilenc vasútvonala mentén.

Végül a szakemberek szerint a határokon átnyúló utazást Bécs ösztönzi a leginkább az európai városokat összekötő Nightjet éjszakai vonataival.

Ezek Európa legszebb vonatútjai, ha pedig vonatról csodálnánk meg a sarki fényt, erre induljunk!

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

vonat | Occitanie | nightjet | Európa | bécs

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom