Kiderült, melyik városban számolhatunk a legmagasabb életminőséggel

A 2007 óta rendszeresen elkészített felmérésen negyedszer húzta be az első helyet a 2021-es győztes. 

A patinás Monocle magazin évente kijön a legmagasabb életminőségű városok rangsorával, melyen idén Koppenhága végzett az élen.

A dán fővárost Zürich, Helsinki, Stockholm és Tokió követi a listán, amit egyébként a világjárvány miatt egy év kihagyást követően rakott össze ismét a Monocle.

– Koppenhága egyike azoknak a városoknak, ahol valódi hajlandóság mutatkozik arra, hogy mindenki számára jobb életminőséget biztosítson – mondta Andrew Tuck, a Monocle főszerkesztője, aki kiemelte Koppenhága tisztább környezet megteremtésére irányuló ambícióit, valamint megemlítette, hogy a város most aratja le az évek óta tartó beruházások gyümölcsét.

Az idei összeállítás azt próbálta felmérni, hogy mely városok használták ki az elmúlt hónapokat arra, hogy visszaépítsék magukat, illetve megvédjék a gazdaságukat, a kulturális színterüket, és hogy olyan projekteket hajtsanak végre, amelyek fejlesztik a közlekedési lehetőségeket, gondozzák a parkokat, ugyanakkor a polgári büszkeség érzését is előcsalogatják.

– Nem volt éppen könnyű dolgunk idén, de mindent megpróbáltunk – nyilatkozta Tyler Brűlé szerkesztőségi igazgató, megjegyezve, hogy a Monocle olyan klasszikus tényezőket vett figyelembe, mint a biztonság, az infrastruktúra vagy az üzletnyitás megkönnyítése.

Egy újonnan készült másik felmérés pedig 209 várost rangsorolt a világ minden tájáról, hogy megállapítsa, melyek a legköltségesebb helyek a külföldi munkavállalók számára.

(Forrás: Reuters, fotók: Getty Images, Pixabay, Unsplash)

lista | Dánia | koppenhága | életminőség | városok

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom