Íme azok az európai városok, ahol a legolcsóbban lehet lakást bérelni

Szeretnél új helyre költözni és lehetőleg kevés pénzből megúszni az egészet? Mutatjuk a legjobb külföldi opciókat.

Új év, új kezdet?

Ilyentájt sokan morfondíroznak drasztikus környezetváltozáson, ami pozitívan hathat a motivációra és az impulzuskeresésre. Pláne, ha egy másik országról beszélünk.

A bökkenő legtöbbször a pénz. Eleve egy költözés nagyon drága tud lenni, és akkor ott van még az új álomotthonban fizetendő bérleti díj. A költség-összehasonlító oldalként működő Expatistan készített egy tanulmányt, amely sokat segíthet a vitás kérdések eldöntésében.

A tanulmány a kontinens valamennyi városát figyelembe véve elemezte a megélhetési költségeket, olyan fontos kritériumokat vizsgálva, mint a rezsi, egy McDonald's-étkezés ára és persze a lakbér.

Mindezek alapján úgy tűnik, ár-érték arányban a kelet-európai országok városaiban érdemes nézelődni.

Egy nagyjából nyolcvan négyzetméteres bútorozott lakás havi bérleti díja London egyik drága negyedében átlagosan 2296 font (azaz kb. 970 ezer forint). ezzel szemben Szkopjéban, Észak-Macedónia fővárosában egy hasonló méretű lakást szintén elegáns környéken már havi 391 euróért (kb. 138 ezer forintért) ki lehet venni.

Romániában ugyancsak alacsony a bérleti díj. Iaşiban (Jászvásár) a város legjobb részén fekvő lakásért például havi 415 euró (kb. 147 ezer forint) körüli összeget kell fizetni. Még az összesített lista első tíz helyezettje közül a legdrágábbnak számító Kolozsvár is jóval olcsóbb Londonhoz képest, ahol az árak átlagosan 734 euró (kb. 260 ezer forint) körül mozognak havi szinten.

Íme a tíz legolcsóbb európai város, ahol jelen állás szerint a legkedvezőbb áron lehet lakást bérelni, a tanulmány szerint:

  • Szkopje, Észak-Macedónia – 391 € havonta
  • Pristina, Koszovó – 417 €
  • Iasi, Románia – 415 €
  • Lviv, Ukrajna – 452 €
  • Harkiv, Ukrajna – 470 €
  • Brassó, Románia – 490 €
  • Temesvár, Románia – 517 €
  • Minszk, Fehéroroszország – 603 €
  • Lodz, Lengyelország – 616 €
  • Kolozsvár, Románia – 734 €

(Egy euró kb 353 forint)

Itt pedig összegyűjtöttük a világ legbámulatosabb helyeit, amelyek csodálatos úti célok lehetnek páratlan csillaglesre, vadon élő állatok megfigyelésére és arra, hogy elvesszünk a lenyűgöző történelemben.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images, Pixabay, Unsplash)

Európa | legolcsóbb | lakás | bérleti díj | albérlet

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom