Lehet harminc euróért (kb 12 ezer forintért) vagy ennél is kevesebbért vacsorázni egy Michelin-csillagos étteremben? A Chef's Pencil legújabb kutatása bebizonyította, hogy igen. Több mint ötszáz Michelin-csillagos étterem étlapját elemezték, hogy aztán összeállítsák a huszonöt legolcsóbb vendéglátóhely listáját.
A tízből hét étterem Franciaországban található, de egy magyar hely is felkerülhetett a listára.
L’Antic Molí, Spanyolország - 20 euró személyenként
Spanyolország egyik legjobb étterme Barcelonától körülbelül kétórás autóútra található. A L'Antic Molí jelenleg Európa legolcsóbb Michelin-csillagos étterme, ahol Vicent Guimerà Sales séf fogásait zöldövezetben, gyönyörű panoráma társaságában élvezhetjük.
La Robe, Franciaország - 24 euró személyenként
A Pays de la Loire régióban található kétszintes étterem kifejezetten meghitt hangulatú, ráadásul valóban megfizethető áron kínálja Xavier Giraudet séf csúcskategóriás ételeit.
Hostellerie la Montagne, Franciaország - 25 euró személyenként
A Hostellerie la Montagne egy Michelin-csillagos étterem Colombey-les-Deux-Églises-ben. Jean-Baptiste Natali séf egy "menu du marché"-t ajánl, amely egy előételből, főételből és desszertből áll.
Les Clefs d’Argent, Franciaország - 25 euró személyenként
A Les Clefs d'Argent Mont-de-Marsanban található, ahol Christophe Dupouy séf ötvözi a terület tradicionális ízeit és a kortárs ételművészetet. „Le Menu Retour du Marché” ételsor keddtől péntekig csak ebédre fogyasztható.
Essência, Magyarország - 25 euró személyenként
A budapesti Essência étteremben rendkívül kedvező áron magyar és a portugál konyhára épülő fúziós kóstoló menüt fogyaszthatunk. A fantasztikus helyről többször is írtunk már, ebben és ebben a cikkünkben még többet megtudhatsz Tiago & Éva által megálmodott étteremről és a mögötte húzódó koncepcióról.
A tízes listában helyet kapott még a Villers-le-Lac-ban található Hotel Restaurant Le France, a Blainville-sur-Mer-ben működő Le Mascaret, a spanyolországi Silabario étterem, a fleurie-i Auberge du Cep, valamint a szintén francia La Grange de Belle-Église.
(Forrás: Finedining Lovers, fotók: az éttermek hivatalos Facebook oldalai)
michelin-csillag | essencia | Tiago Sabarigo
5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni
A szenvedély, az árulás és a túlvilág jelenik meg egyetlen, zsigerig ható kortárs darabban a Müpa színpadán

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!