Ötven forintért vehetsz házat ebben a gyönyörű faluban

A Horvátországban, a magyar határ mentén fekvő festői falu, Légrád ismét meghirdette a különleges ajánlatot, ami már néhány éve is sokak érdeklődését felkelthette.

Akkor egy kunáért, most az ennek megfelelő tizenhárom eurócentért árulják a házakat, ami átszámítva körülbelül ötven forintot jelent írja a 24.hu a CNBC cikke alapján.

A kétezres lélekszámú kisváros népessége folyamatosan csökken, ezért döntöttek úgy, hogy idén újraindítják a 2018-ban egyszer már meghirdetett programot.

A közelben található a Soderica-tó

A feltételek között szerepel, hogy a jelentkezőknek negyvenöt évesnél fiatalabbnak és büntetlen előéletűnek kell lenniük, és párkapcsolatban kell élniük. Emellett csak olyanok vásárolhatnak, akiknek nincs másik ingatlanjuk, de az nem egyértelmű a felhívásból, hogy ez a kikötés csak a horvátországi ingatlanokra vonatkozik vagy általánosságban értendő.

A horvát HRT nevű lap szerint a program egyébként sikeresnek mondható, mert az elindítása óta jóval több gyerek él a városban, mint azelőtt.

A város látképe a Drávával

Mint Ivan Sabolić polgármester elmondta, eddig összesen öt, beköltözésre kész házat adtak el, és három család már be is költözött, ráadásul mindhárom család időközben új taggal bővült.

2021-ben azután tizenkilenc üres házat és egy elhagyott telket kínáltak egy kunáért, ebből tizenhét elkelt. Mivel a házak különböző állapotban voltak, az önkormányzat 25 ezer kuna (nagyjából 1 millió 270 ezer forint) erejéig segítséget ajánlott a felújításokhoz.

Akik magántulajdonban lévő lakást akartak vásárolni, azoknak pedig a település felajánlotta, hogy az ár húsz százalékával, legfeljebb 35 ezer kunával (1 millió 780 ezer forintnak megfelelő összeggel) beszáll. Egyelőre nem tudni, hogy ezek a kedvezmények most is élnek-e.

Az egyeurós házak divatja főleg Olaszországban virágzik, itt tulajdonosok meséltek arról, hogy fest egy ilyen projekt a valóságban.

(Forrás: 24.hu, CNBC, képek: Getty Images)

 

olcsó | Horvátország | házvásárlás | egy eurós ház | ház

FOLYTASD EZZEL

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom