Kiderült, mely európai országokban a legrosszabb a levegő minősége

A repülőtértől való távolság, a szállodai kínálat, a helyi gasztronómia és a programlehetőségek döntő szerepet játszanak akkor, amikor úti célt választunk. Mindemellett van egy másik tényező, ami szintén befolyásolhatja a döntésünket, holott erre talán nem is gondolunk: a levegőszennyezés.

A kutatások szerint a magas szintű légszennyezésnek való kitettség még akkor is káros hatással lehet az egészségünkre, különösen a szívünkre és a tüdőnkre, ha csupán pár napig ér minket. Egy friss tanulmány megvizsgálta Európa legnépszerűbb városait a levegő szennyezettségének szempontjából,

az eredmények pedig igencsak meglepőek lettek.

A tanulmányt a StressFreeCarRental.com nevű autókölcsönző cég készítette. Ironikus, tekintve, hogy a járműforgalom a légszennyezés fő forrása az európai városokban. A kutatás során arra jutottak, hogy

az első öt város esetében a légszennyezettség mértéke legalább kétszerese a WHO ajánlásának.

A biztonságos mennyiség csaknem négyszeresével, 19,7 μg/m3-rel Milánó Európa legszennyezettebb városa. A második legrosszabb levegőminőség Athénban van, szorosan követi Prága, Barcelona és Berlin 12 μg/m3 körüli szinttel.

Meglepő, hogy míg a széleskörben elterjedt kerékpárhasználatról híres Amszterdam a tizedik helyre került, addig London a kanyarban sincs. Ez utóbbi eredmények tudatos erőfeszítéseket igazolnak.

Ezekben az európai városokban a legszennyezettebb a levegő:

Milánó, Olaszország
Athén, Görögország
Prága, Csehország
Barcelona, ​​Spanyolország
Berlin, Németország
Róma, Olaszország
Párizs, Franciaország
Brüsszel, Belgium
Hamburg, Németország
Amszterdam, Hollandia

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

légszennyezettség | fenntarthatóság | milánó | légszennyezés | egészség

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom