Már nem a francia a világ legszexibb nyelve

A Babbel nyelvtanulási platform hatezer embert kérdezett meg az Egyesült Királyságból, Franciaországból, Spanyolországból, Olaszországból és Németországból, valamint az Egyesült Államokból, hogy mely nyelvet tartja a legszexibbnek, legromantikusabbnak és legszenvedélyesebbnek.

A legtöbben pedig az olaszt tartották a legszexibbnek és a legromantikusabbnak. A nyelvet sokan szeretik dallamossága miatt, ami a kötött hangsúlynak és a sok magánhangzónak köszönhető.

De választottak győztes a legudvariasabb és a leghatározottabb nyelv kategóriájában is, előbbi címet az angol, utóbbit pedig a német vihette el.

A felmérésből az is kiderült, hogyan állnak a megkérdezettek ahhoz, ha szerelmük más anyanyelvű. A briteknek például több mint hetven százaléka úgy érezte, hogy ha megtanulná a szerelme anyanyelvét, erősebb érzelmi kapcsolat alakulna ki közöttük.

A platform korábban 2017-ben végzett felmérést, akkor több mint 15 ezer ember részvételével. Ők pedig a franciát választották a legszexibb nyelvnek.

És a magyart vajon milyennek találják a külföldiek? Itt megtudhatod, itt pedig az derül ki, milyen veszélyes lehet, ha valaki nem beszél idegen nyelven.

(Forrás: Euronews, képek: Unsplash, Getty Images)

olasz | nyelv | legszebb | nyelvek | legszexibb

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram