A legvagányabb sötétítő, ami elhozza a szobádba New Yorkot

Bármilyen átlagos lakásból egy mozdulattal New York-i penthouse-t varázsol a sötétítő függöny, ami amilyen egyszerű, olyan zseniális.

– Egy szép napon ez mind a tiéd lesz, fiam!
– Mi, a függöny?

Akár a Monty Python klasszikusát megidéző jelenetekhez is vezethez a Holeroll nevű egyszerű, de nagyon mutatós új sötétítőfüggöny. Az ukrán dizájn meglepett már bennünket nemrég, most ismét Kijevből jött a váratlan fejlesztés.

Nem gondolnánk, hogy egy sötétítőn túl sokat lehet variálni, de a Holeroll egy huszárvágással teljesen új dimenzióba emeli a témát. Pontosabban sok kis kivágásból városképek állnak össze, olyan ismert épületekkel, mint a New York-i Chrysler Building.

Külön öröm lehet, hogy az égbolt színeváltozásával a metropolisz látképe is mindig más és más, még jobban visszaidézve ezzel egy valódi kilátást, ugyanakkor a látványhoz nem kapcsolódik zaj vagy füst (hacsak nem egy másik metropoliszból nézzük New Yorkot).

És nyilván továbbgondolható az ötlet, más városok megmutatásával, vagy akár több város csereberélésével, személyes kedvencek megjelenítésével.

De éppenséggel össze is játszhat a sötétítő városképe a falon lévő minimalista 3D-s térképpel, amelyet viszont nem Ukrajnából, hanem a CityWoodtól rendelhetjük meg. A lézerrel megmunkált, díjnyertes dizájn egyszerre elegáns és dögös, és számtalan világvárossal megrendelhető.

Verziók New Yorkra: Holeroll és CityWood
Velük is összejátszhat NYC: Budapest, Boston, Barcelona

Nem lenne ellenünkre, ha az egyik falon New York vagány és precíz, fából készült 3D-s térképét látnánk, a szemközti ablakon pedig sötétedés után a város hangulata köszönne vissza, visszatükrözve a fények természetes változását.

ukrajna | design | függöny | belsőépítészet | dizájn

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom