Baj van? Európa legerősebb határa épül a lengyel-orosz határvonalon

Lengyelország elektromos határrendszert épít az orosz Kalinyingrád megyével közös szakaszon, hogy figyelemmel kísérjék és megakadályozzák az illegális tevékenységeket.

A lengyel belügyminiszter, Mariusz Kaminski szerint a határra kamerákat és mozgásérzékelőket helyeznek el, a határt a nap huszonnégy órájában figyelik majd az időjárástól függetlenül.

Az elektromos rendszerrel ellátott határ 210 kilométer hosszú lesz és várhatóan őszre készül el.

A fejlesztés eredményeképpen teljes mértékben ellenőrizni tudják majd az orosz határt, Kamminski szerint így

ez lesz az Európai Unió legjobban biztosított határa.

Lengyelország tavaly már komoly határrendszert épített ki a Fehéroroszországgal közös vonalon a migránsok illegális határátlépésének megakadályozása érdekében. Akkor a lengyel hatóságok úgy fogalmaztak, a migrációs nyomást a fehérorosz és az orosz hatóságok szervezték meg, hogy destabilizálják Lengyelországot és az Európai Unió egészét.

A Kalinyingrád tartományt határoló rendszer megépítéséről szóló döntést is az indokolja, hogy a lengyel hatóságok azt gyanítják, a Kreml elő akarja segíteni az ázsiai és afrikai állampolgárok illegális határátlépését az EU-ba. Kaminski szerint Lengyelország felkészült a két országból érkező illegális tevékenységre.

(Forrás: Schengenvisa.info, fotók: Getty)

határ | ukrajna | határépítés | oroszország | fehéroroszország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom