Lenyűgöző felvételt készített egy meteorról az indiai fotográfus, ráadásul mindezt álmában

Egy professzionális fotós, de akár egy hobbista életében is vissza-visszatérhetnek olyan megismételhetetlen pillanatok, amelyek egy életre berögzülnek az emlékezetbe, mi több, ha minden együtt áll, lenyomat is marad ezekről a momentumokról. Prasenjeet Yadav indiai fotográfus igazi hidegrázós villanást örökített meg. 

Az égbolt fotózása külön műfaj, a csillagos ég eseményei speciális felszerelést, szakértelmet és türelmet kívánnak. Továbbá szerencsét is. A Bengaluru városában élő Prasenjeet Yadav, a National Geographic Young Explorers-díjának nyertese, éppen egy városiasodásról szóló fotósorozaton dolgozott, amikor az indiai hegyvidéken autózva pihenni tért.

Azért biztos, ami biztos alapon beállította Nikon D600-as gépét, hogy dolgozhasson, amíg ő alszik. kilencszázkilencvenkilenc hosszú expozíciós kép készült, többnyire a hegyvidék alatti városi fények változásáról. Volt viszont közöttük egy felvétel, ami egy kis extrát is tartalmazott:

egy zöld színben pompázó meteort.

Ez is érdekelhet:

Rejtett neonzöld oázist talált az izlandi ismeretlenben a magyar fotós

A nap koronája a kráter aljában elfogyasztott töltött káposzta volt.

(Fotó: Prasenjeet Yadav via PetaPixel)

fényképész | skyporn | Prasenjeet Yadav | természetfotó | fotós

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom