Létezik egy utazási iroda, aminek azért fizetsz, hogy elveszhess a vadonban

Néha el kell veszni, hogy megtalálhassuk magunkat.

A klasszikus túlélőtúrák már nem számítanak ritkaságnak a piacon, a vállalkozó kedvű kalandorokat kisebb csoportokban vezeti végig egy vagy több profi túravezető, ez pedig az ilyen jellegű túrák kritikusai szerint csak egy aprócska lépésre van a glampingtől. A Black Tomato elnevezésű vállalkozás azonban tovább megy ennél: a kuncsaftjait teljesen egyedül „dobja le” a vadonban, méghozzá azzal a céllal, hogy azok teljes elszigeteltségükben tapasztaljanak meg olyan élményeket, amiket egy tradicionális extrém túra során nem élhetnének át.

Magány. Az elveszettség érzése. Majd: egy mélyebb, korábban nem ismert én felfedezése.

A Get Lost Adventure Experience névre hallgató programcsomagban résztvevők kiválaszthatják, milyen területen szeretnének elveszni: sivatagban, dzsungelben, hegyvidéken, tengerparti vidéken vagy éppen sarkvidéki területen. Az utazások módját teljesen a jelentkező személyére szabják, és ennek megfelelően az utak árazása is teljesen egyedi.

Amikor a kuncsaft beszáll a repülőgépbe, még azt sem tudja, pontosan hová viszik. A kalandornak a többnapos túrája során előre megadott ellenőrzési pontokat kell megtalálnia, ebben csak azok az eszközök vannak a segítségére, amelyekkel a szervezők ellátták. A cél egy igazi túlélőkaland illúziójának megalkotása, de úgy, hogy a résztvevő alapvető szükségleteit ellátják: élelemre vadászni például nem kell.

És például hogyan talál el A pontból B-be egy kalandvágyó marketinges, aki kicsit kiszakadna a negyedéves célszámok, hétindító meetingek, sales-konferenciák világából? A helyszínen egy szakértőkből álló csapat megtanítja az alapvető túlélési stratégiákra és a navigációra. Utóbbinál a Black Tomato a What3words-zel működik együtt, ami egy egészen egyedi geokódolási rendszer. A w3w három szótári szóra kódolja át a földrajzi koordinátákat, így sokkal egyszerűbb, mint az alfanumerikus kódok vagy a GPS-koordináták. A Roadster szerkesztőségének w3w kódja például escapes.cloak.smoothly, ez egy 3x3 méteres területet jelent Budapest V. kerületében. A What3 words alkalmazással így könnyebben lehet megtalálni bizonyos területeket, mint a sokszor pontatlan és bonyolult GPS-koordinátákkal.

A Black Tomato egy amerikai–angol utazási iroda, ami nagyon szürke definíciója annak, hogy mit is csinálnak valójában. Az egyénre szabott utazási csomagokat viszik új szintre, de úgy is mondhatnánk, hogy az utazás mint termék fejlesztését végzik, méghozzá professzionális színvonalon. Portfóliójukban szerepelnek bespoke nászutak, szafarik, sítúrák, és vannak olyan élménytúráik is, amelyek már-már szerepjátékok: hogyan lehetsz nindzsa, milyen lehet együtt élni Mongólia sasvadászaival, kipróbálhatod, hogyan éltek a császári Kína kungfumesterei, és így tovább. A Get Lost Adventure Experience az egyik legjobb programjuk, de összességében több tucatnyi lehetőségük közül választhatnak azok, akiknek egy törökországi all inclusive nyaralás sosem volt opció.

Ez is érdekelhet:

Elérhető úti célok, ha a karácsonyt rendhagyó módon ünnepelnénk

Öt olyan európai helyet ajánlunk, ahova még most sem késő karácsonyra szállást foglalni.

utazási iroda | vadon | dzsungel | black tomato

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom