Az egész nyári szezonra lezárják Budapest legdélebbi Duna-hídját

Lezárják a nyári szezonra Budapest legdélebbi Duna-hídját, a Deák Ferenc hidat, ugyanis a szerkezet felújítása nem a tervek szerint sült el. A Műegyetem mérései alapján csakis így lehet majd biztosítani a híd hosszú távú használatát.

Az M0 autóút hídja nagyon nagy forgalmat bonyolít le – a déli és keleti országrészből ezen az útvonalon keresztül tartanak sokan a Balaton irányába –, ezért nagy érvágás lehet, hogy pont a nyári turisztikai szezonra nem számolhatunk vele.

Az egykor hárosi Duna-hidat tavaly márciusában adták át a felújítását követően, azonban nem sokkal később lezárták elővigyázatosságból, majd a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem segítségével vizsgálni kezdték a műszaki állapotát. Majd utómunkálatok és próbaterheléses tesztelések után, folyamatos biztonsági ellenőrzések mellett forgalomba helyezték ideiglenesen.

A Deák Ferenc híd (Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu)

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) közleménye szerint március 22. és június 14. között a Deák Ferenc híd déli, M5 autópálya felé vezető hídján zárják le a szélső forgalmi sávot, és elvégzik a zajvédő fal befejezési munkáit. Majd a tervek szerint

június 15. és szeptember 1. között a híd északi, azaz az M1 autópálya felé vezető oldalhídját zárják le teljesen

a beavatkozások megvalósításának idejére.

Ebben az időszakban a térségben közlekedők kétszer két sávon haladhatnak a Deák Ferenc híd déli, azaz az M5 autópálya felé vezető oldal hídján. A forgalmi terelések teljes időszakában a kerékpáros és gyalogos forgalom fenntartása biztosított lesz. Ha minden a terv szerint halad, szeptember 1-től mindkét hídon, teljes értékűen haladhat majd a forgalom mindkét irányban, mind a négy forgalmi sávon.

A Lánchidat is korszerűsítik:

Ma még megtehetjük azt a Lánchídon, amit aztán két és fél évig biztosan nem

A fővárosiakra bízzák, hogy melyik, a Lánchíddal kapcsolatos irodalmi idézet jelenjen meg a felújításhoz kapcsolódó felületeken.

(Forrás: Magyar Építők, Spabook)

budapest | balaton | koronavírus-járvány | magyarország | felújítás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom