Olaszország feloldja a tilalmat, újra fogad utasszállítókat a szankció alatt álló országból

2012-ben az EU a líbiai polgárháború nyomán kitiltotta a légteréből azokat a gépeket, amelyek líbiai üzembentartási engedéllyel rendelkeznek.

Azóta az ország légi járatai mindössze néhány célállomásra korlátozódnak főleg Tunéziában, Jordániában, Törökországban, Egyiptomban és Szudánban.

Mindez azonban most megváltozik, mert Olaszország feloldotta a líbiai polgári légi közlekedésre vonatkozó, tíz éve tartó tilalmát, így

szeptembertől újraindulhatnak a járatok a két ország között.

A döntést megelőzően, még májusban olasz tisztviselők ellenőrizték a líbiai repülőterek biztonsági procedúráit. A líbiai és az olasz hatóságok megállapodtak abban, hogy a járatokat mindkét országból egy-egy légitársaság fogja üzemeltetni.

Szerencsére mi bármikor könnyen eljuthatunk Olaszországba, és be is járhatjuk azt autóval vagy vonattal.

(Forrás: Reuters, képek: Getty Images)

líbia | tilalom | utasszállító | olaszország | feloldás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom