Nemzetközi rendezvények terén is verhetetlen Európa legjobb városi úti célja

Nemrég Berlinben rendezték meg a World Travel Awards díjátadót, amelyen negyedik alkalommal jutalmazták a MICE-szegmens (Meetings, Incentives, Conferences and Exhibitions, vagyis üzleti találkozókat, jutalomutazásokat, konferenciákat és kiállításokat magában foglaló szektor) legjobb európai úti célját is.

Ez pedig nem más, mint a portugál főváros, Lisszabon lett 2023-ra vonatkozóan, ugyanakkor a település elnyerte 2024 legjobb városi úti céljának címét is.

Tavaly és idén eddig 2251 rendezvényt regisztráltak Lisszabonban, amelyek több mint 592 178 résztvevőt vonzottak a világ minden tájáról.

A város jó elhelyezkedése, modern és sokoldalú infrastruktúrája és kiváló megközelíthetősége sokoldalú kulturális élményekkel párosul, nem véletlenül választják olyan sokan rendezvények szervezésére.

Lisszabon 2019 óta áll a Nemzetközi Kongresszusi Szövetség (ICCA) világranglistájának második helyén, és korábban is folyamatosan jelen volt a top tízben. A MICE-szegmens jelentős szerepet játszik Lisszabon gazdaságában.

Városi úti célként Lisszabon történelmi örökségével, vibráló kultúrájával, barátságos légkörével és változatos konyhájával varázsolja el a látogatókat, akik gyönyörködhetnek többek között a színes csempékkel kirakott homlokzatokban, megcsodálhatják a várost a kilátópontokról, és elmerülhetnek a művészetben a múzeumokban, galériákban, koncerteken és fesztiválokon.

A World MICE Awards a World Travel Awards testvérrendezvénye, és évente díjazza az ágazathoz kapcsolódó legjobb úti célokat, légitársaságokat, szállodákat, szervezőket és infrastruktúrát.

Lisszabon az év egyik legpénztárcabarátabb úti céljának ígérkezik, és itt találjuk Európa legmenőbb utcáját is.

(Forrás: Breaking Travel News, képek: Getty Images)

lisszabon | rendezvény | rendezvények | legjobb | MICE

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram