A fotósok álma az enyhe klímájú sarkköri szigetcsoport

A norvég Lofoten szigetcsoport lenyűgöző hegyekkel, nyílt tengerrel és védett öblökkel körülvett, érintetlen tájai varázslatos nyugalmat sugároznak és kimeríthetetlen tárházát adják a fotótémáknak.

Maciej Ławniczak filmes éppen ezekből nyújt ízelítőt a videójával, amelyben madártávlatból örökítette meg ezt az időtlenségben úszó, változatos természeti környezetet az otthonosan sorakozó part menti házikóktól a föléjük magasodó zordon hegycsúcsokig.

Bár a látvány tagadhatatlanul lenyűgöző, a szigetcsoport leginkább az elhelyezkedéséhez lépest szokatlanul enyhe klímája miatt szokás emlegetni, amely a világ legnagyobb hőmérsékleti anomáliája.

Nemcsak maga Lofoten, hanem fölötte az égbolt is különleges: a csillagok is olyan csodálatosak itt, mint a sarki fény.

(Címlapkép: Unsplash)

video | lofoten | norvégia

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom