Ebben a lombhotelben úgy burjánzik a képzelet, akárcsak a természet

Itt aztán tényleg belehelyezkedhetünk a madárperspektívába.

Új házikóval bővült a svédországi Harads közelében található Treehotel, melynek érdekessége többek között, hogy mind a nyolc egységét más-más építész tervezte. A legutóbbit a többek között csavart hídjáról, a koppenhágai szemétégető-projektjéről és bordeaux-i kulturális központjáról ismert Bjarke Ingels Group alkotta meg.

A májusra elkészülő ház különlegessége többek között, hogy madárodúk veszik körül.

A Bioszféra névre keresztelt építmény tervezésében Ulf Ohman ornitológus is részt vett, és, mint mondta, azért fontos, hogy segítsünk a madaraknak, mert az erdőgazdálkodási gyakorlatok miatt manapság kevesebb természetes odút találnak a fákon a költéshez.

A függőhídon megközelíthető, kétszemélyes üvegkabint háromszázötven, madárfajonként eltérő méretű odú veszi körül, és a harmincnégy négyzetméteres szoba is a természetes lakóhelyek jellemzőit idézi sötét színvilágával és a környezet által ihletett szerves anyagaival, miközben minden kényelmi igényt kielégít. Mondanunk sem kell, hogy a tetőteraszról bámulatos kilátás nyílik az erdőre és a nyüzsgő madárvilágra.

A másik hét házat szintén jeles skandináv építészirodák tervezték, mint a Snøhetta, Rintala Eggerstsson vagy a Tham & Videgard, és mindegyik saját identitással rendelkezik, és sajátos kölcsönhatásban áll az erdővel, mint a másik, madarak ihlette hajlék, a madárfészek, az UFO, a tükrüs kocka, vagy a felfüggesztett mobilház.

Az árak évszaktól függően változnak, de a Bioszféra éjszakánként 1269 dollárnál (430 ezer forintnál) kezdődik majd, ami tartalmazza a svédasztalos reggelit is.

Magyarországon többek között Noszvajon találunk csodaszép lombházakat, és ez a különleges szállástípus a világ legkedveltebb Airbnb-jei között is rendszeresen szerepel.

(Forrás: robbreport.com, képek: robbreport.com/Bjarke Ingels Group)

 

 

madár | svédország | Bjarke Ingels | madárodú | lombház

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom