Rendőrségből luxusszálloda – Ilyen csodálatos lett a NoMad

A New York-i székhelyű lakberendezési cég, a Roman and Williams a londoni NoMad szálloda enteriőrjének kialakítása során a látványos viktoriánus elemeket és az amerikai dzsesszkorszak utalásait ötvözte.

Egykori bíróság és rendőrség épületét alakították át a NoMad amerikai szállodalánc első nemzetközi előőrsévé. Az 1800-as évek végén épült komplexumban kilencvenegy szállodai szoba, egy üvegházra hasonlító étterem, egy klasszikus brit kocsmára hajazó bár és egy nagy bálterem is található.

A Roman és Williams építésziroda célja az volt, hogy kiemeljék az épületegyüttes viktoriánus jellegzetességeit, miközben új, az 1920-as évek New Yorkjára utaló elemekkel is gazdagították.

A vendégek az eredeti porte-cochere-n, azaz egy látványos fedett bejáraton keresztül lépnek be a szálloda halljába. A recepció oldalt helyezkedik el, borítását két hónapig, kézzel készítették. Igazán figyelemre méltó a lobby csillára, amelyre a tervezőcsapat Connecticutban bukkant rá, hogy aztán a restaurálási munkákat követően az Egyesült Királyságba szállítsák.

A dizájnerek szerint a lobby a régi és az új kettősségét testesíti meg. Az előcsarnok fölé függesztett acélelemek miatt azonban egyfajta iránytűként is funkcionál, hiszen elvezeti a vendégeket a hálószobájukba.

Az egykori rendőrőrs üvegkupolájával fantasztikus étteremmé vált. Az enteriőr kialakítása során központi figyelmet kapott a zöldnövényzet, amelyeknek köszönhetően a létesítmény egy Edward-kori üvegház benyomását kelti. A falakat egyedi csempék, a székeket fantasztikus kárpitok borítják. Mellette található egy hangulatosabb étkezőrész, amelyben a kézzel festett tapéták és a sötét árnyalatú faburkolatok dominálnak.

A szálloda könyvtárában sárgaréz lámpák világítják meg  a falra felakasztott műalkotásokat és az antik könyvek gyűjteményét. Az állami hivatal területét bálteremnek álmodták újra. A dupla belmagasságú terem mennyezetéről hatalmas csillárok lógnak le, a falakon kézzel készített gyertyatartók és falfestmények sorakoznak, hogy semmihez sem hasonlítható hangulatot teremtsenek. A tervezők azonban itt még nem álltak meg.

A szálloda különlegességének számít ugyanis a Side Hustle bár is, amelyet a klasszikus brit kocsmákról mintáztak.

A falakat dombornyomott bőrkárpit borítja, miközben a bőr- és mahagónifülkék között üveggömbök lógnak.

A NoMad London minden szobájában kőmozaik fürdőszoba, márványmosdó és egyedi Lelievre damaszttapéta található. A húsz lakosztályt úgy alakították ki, hogy jól felszerelt apartmanokra hasonlítsanak, saját nappali- és étkezősarok is helyet kapott bennük. A hálószoba fókuszpontja a szabadon álló kád.

Mint ismert, a NewMad-beli Sydell Group tulajdonában lévő NoMad Las Vegasban és Los Angelesben is rendelkezik szállodákkal, amelyek egy korábbi bankközpontban találhatók.

Nem a NoMad az első olyan szálloda, amely különleges helyszínt alakít át minden igényt kielégítő luxusszállodává. Hat év építkezés és több mint húszmilliárd forintnyi font kellett ahhoz, hogy a Cornwallban lévő Bodmin börtönt modern, hetvenszobás szállodává alakítsák. A projekt úgy tűnik, kifizetődik, hiszen az egyedi élményt kínáló szálláshely igazi turistamágnes.

(Forrás: Dezeen, fotók: Simon Upton)

építészet | london | nomád | belsőépítészet | design

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom