Új vírusvariáns jelent meg Magyarországon – Ez a "lopakodó omikron"

Müller Cecília országos tisztifőorvos a TV2-ben nyilatkozott a járvány ötödik hullámáról és a lopakodó variánsról, amely már Magyarországon is megjelent.

Az országos tisztifőorvos megerősítette, a rettentő gyorsan terjedő omikron már kilencvennégy százalékban dominál Magyarországon, míg a maradék hat százalékot a delta variáns teszi ki. Müller az omikron kapcsán elmondta, hogy ez a variáns további alvariánsokra bomlik, és

ezzel egy időben egy lopakodó omikron is megjelent.

A hagyományos PCR-tesztekkel továbbra is kimutatható a fertőzés, a pozitivitás tetten érhető, ugyanakkor vannak omikron-specifikus tesztek, amiket ez a bizonyos lopakodó kikerül, azzal nem detektálható.

Müller a Mokka vendégeként hangsúlyozta, nem kell megijedni a lopakodó omikrontól, mert jelen ismeretek szerint ugyanaz a klinikai viselkedése, mint a többi variánsnak.

Mivel nem okoz súlyosabb kórképet más verziókhoz képest, így egyelőre nem kell félnünk attól, hogy olyan járványügyi intézkedéseket vezetnének be miatta, mint a vendéglátóhelyek bezárása, vagy az utazási korlátozások.

(Forrás: Liner, fotó: Getty Images)

covid-19 | omikron | járványügyi korlátozások | covid | korlátozások

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom