Mutatjuk, hol tartsd meg álmaid esküvőjét

A tökéletes esküvői helyszín megtalálása nehéz és stresszes feladat. Anélkül, hogy máris nyomást helyeznénk a házasulandókra, a helyszín alapjaiban határozza meg a ceremónia hangulatát és stílusát, majdani élményeit és örökre érvényes emlékeit. Tudunk ajánlani egy hibátlannak tűnő helyet a Balatonnál, méghozzá az északi part első ötcsillagos, felnőttbarát luxusresortját. A helyszínt, amely magában rejti a boldogságot. 

Egyáltalán nem csodálkoznánk rajta, ha a májusi nyitás óta tucatnyi romkom-rendező győzködné a producereit arról, hogy az érzelemdús képsorok megörökítéséhez nincs jobb lokáció a balatonfüredi öbölnél és a LUA Resortnál.

A letisztultságával, minőségével és esztétikusságával hívogató hetvennyolc szobás luxusszálloda eleve kiváló alapot jelent és akkor még nem beszéltünk a vitorlásokkal megrajzolt kikötőről, no meg a balatoni hullámok által cirógatott stégről, aminél aligha létezik ideálisabb háttér egy nagyjelenethez.

Élmények előtte és utána

Nem csoda, hogy a filmekbe illő pompát igyekszik kihasználni a LUA Resort, mert hát valljuk be, ezeket az adottságokat vétek lenne „csak” szállodaként kamatoztatni. Épp ezért a szolgáltatásaik kibővítése mellett döntöttek és felírták az elérhető rendezvények listájára az esküvőt, tehát bárki számára adott a lehetőség, hogy valódi balatoni álommenyegzőn mondja ki az igent.

És ez még korántsem minden, merthogy a LUA Resort a felkészülésben is partner: adottságainak köszönhetően a leány- vagy a legénybúcsú házigazdája is lehet olyan extra programokkal, mint a vitorlázás, gin- vagy pezsgő/prosecco-kóstoló, megfelelő időjárási körülmények esetén pedig – nyilvánvalóan még a kóstoló előtt...– elektromos rollerre és Vespára is pattanhat a csapat.

Másnap aztán mindenki kiélvezheti a lélekemelő luxust, azaz a kültéri és beltéri élménymedencéket, a spa- és wellness-szolgáltatások egészen elképesztő armadáját a különböző szauna- és gőzszobáktól kezdve a legnemesebb alapanyagokat használó, világszínvonalú Omorovicza luxuskozmetikai termékekkel történő kezelésekig.

Itt az igazi luxus a harmónia, avagy akár azt is mondhatnánk: LUA l’amour.

Balaton, kikötő, exkluzivitás

A LUA Resort a megszokotthoz képest más szintű szolgáltatásban és miliőben gondolkodik.

Leginkább azt szeretnék, hogy a párok és a vendégeik azért jelentkezzenek be oda, hogy rendhagyó élményben legyen részük, ne pedig úgymond beálljanak a trendkövetők sorába.

Az ötcsillagos luxusresort előnye pedig nemcsak a természet-közeliségben és a kifinomultságban merül ki, hanem a komplexitásban is.

Minőség a tányéron

Míg általában egy esküvői helyszínnek kijelölt kúriában a vendégek egy kisebb része maradhat csupán éjszakára (vagy inkább hajnalra…), és gyakran fuvarozni kell a násznépet egyik helyről a másikra, addig méretéből és adottságából adódóan a LUA-ban nincs szükség külön transzferre, a hotel pedig a teljes vendégsereget képes elszállásolni.

A csillagok együttállása esetén a szertartás akár a stégre is tervezhető, vacsorahelyszínként szóba jöhet az étterem, az újonnan kialakított event center vagy a kertben erre a célra felállítható sátor is. Apropó étterem: a resorthoz tartozó NOON étterem séfkonzultánsa nem más, mint a nemrégiben két Michelin-csillaggal jutalmazott tatai Platán vezérevezőse. Pesti István az első perctől kezdve segít a munkafolyamatok kialakításában, neve tehát komoly garanciát jelent a legmagasabb színvonalra.

Az étterem executive séfje a dubaji világkiállítás magyar pavilonjának gasztronómiai felelőse, Pintér Károly, a párok az általa összeállított esküvői menüt is kérhetik. Természetesen az étlapról nem hagyták le a rugalmasságot sem, azaz a konyha bármilyen különlegesebb kérést igyekszik megvalósítani és a speciális étkezési igényekre is odafigyel.

Mint ahogy a LUA Resort gondol azokra is, akik szerényebb büdzsével terveznék meg életük kiemelkedő eseményét. Ebben az esetben nem „kell” kivenni az utolsó szobáig a LUA-t a násznépnek, hanem lehetőség van az event centerben megtartani a ceremóniát és a vacsorát, illetve kibérelni a hozzá kapcsolódó apartmanokat.

Ehhez, és a teljes exkluzivitást biztosító csomaghoz is jár a catering, a sátor, a hang- és fénytechnika, a dekoráció, valamint az esküvőszervezői szolgáltatás.

Utóbbihoz nem akármilyen segítséget ad a LUA Kelemen-Szombati Szilvia személyében, akinek személye, profizmusa, és kapcsolatrendszere garanciát jelenthet a nagy nap gördülékenységére. Talán mondani sem kell, hogy minden esküvőn kiemelkedő fontossággal bír a szervezettség és ugyancsak elengedhetetlen, hogy legyen valaki, aki az első összeülős meetingtől kezdve a jegygyűrű kiválasztásán át a torta díszítéséig segítse a házasulandókat és számos terhet levegyen a vállukról. Költségvetést készítsen, tematikát ajánljon, szükség esetén pedig az A mellett B és C tervvel is előálljon.

Kevés olyan szálloda működik az országban, amelyik ilyen tapasztalattal és tudással esküvőszervezőt is biztosít a pároknak. A LUA Resort a kivételek közé tartozik.

Nem kell ragaszkodni a konvenciókhoz, sőt...!

Az ésszerűség határán belül valamennyi kérést igyekeznek teljesíteni, mert olyan szolgáltatókkal dolgoznak együtt, akik saját szakmájukban topszintet képviselnek. Nem árt azért időben kitalálni a tematikát és összerakni a percprogramot, hiszen egy esküvő megszervezése legalább fél, de inkább egy teljes évbe telik.

Persze, kevesebb idő alatt is sikerülhet, aminek ráadásul Szilvia igazi specialistája, ám senkit sem propagálunk azért, hogy próbára tegye a tudását és az utolsó pillanatban találja ki, hogy mégse Hawaii-, hanem inkább ’20-as évek témájú esküvőt szeretne.

A legtöbb pár idegenkedik a hagyományos vőfély szerepeltetésétől, viszont egy ceremóniamester leigazolása hasznos és ajánlott. Az egyik legnagyobb segítsége a násznép mellett az esküvőszervezőnek is. Akár egy kisebb létszámú rendezvényen is fontos a jelenléte, mert tájékoztatja a vendégeket az éppen soron következő programról és a szituációhoz igazodva konferál és koordinál.

Aki ismeri a LUA Resortot, vagy látta a róla készült fotókat, egy elegáns és csöppet sem hivalkodó, közvetlen atmoszférájú helyként azonosíthatja, amibe könnyedén beleszerethet. A LUA Resort kortárs épületével, a vitorláskikötő hangulatával nem csupán egy helyszín, hanem egy életforma; minden szó és tett megfontolt jelentéssel bír.

Igyekezni kell viszont a „megszerzésével”, mert sokan pályáznak rá.

 

esküvő | szállás | étterem | szervező | catering

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom