Ilyenek a húsvéti csokitojások, ha a legnagyobb luxusmárkáktól szerzi be a nyuszi

Az élelmiszerboltban már hegyekben állnak a csokitojások és valóban nincs sok idő hátra húsvétig. Vannak azonban olyanok, akik még ebben is a luxust keresik, ők pedig a legnagyobb márkáknál és a csúcskategóriás szállodáknál meg is találják azt. A finom, kézzel festett nyuszitól a dekadens, A Fehér lótusz által ihletett tojásig minden megtalálható a luxushúsvéti összeállításunkban. 

Hôtel Plaza Athénée

A Hôtel Plaza Athénée vezető cukrásza, egyben méltán elismert cukrászvilágbajnok, Angelo Musa, valamint Elisabeth Holt cukrászmester a legkiválóbb minőségű madagaszkári tejcsokoládéból készített húsvéti tojást. Az édesség skarlátvörös árnyalatú héjat kapott, utalva az ikonikus párizsi szálloda vörös redőnyére. A luxus húsvéti tojást étcsokoládéból készült, aranysodronnyal keretezett párnán prezentálják potom kilencvenöt euróért, azaz valamivel több mint harminchétezer forintért.

Claridge's

Ha egy visszafogott, de fényűző húsvéti tojás keresnénk, a Claridge's ebben is a legjobb választás. A legendás londoni szálloda cukrászatában három napon át dolgoztak a tökéletes édesség megalkotásán. A kézműves csokitojás tej-, ét- és fehér Valrhona csokoládé keverékéből készült, melyet mini praliné tojással töltöttek meg, hogy aztán fekete-fehér csíkos fóliába csomagolják. A fekete szalaggal átkötött, jade dobozba helyezett finomság tökéletes ajándék a luxusételek szerelmeseinek alig harmincezer forintnak megfelelő fontért.

Fortnum és Mason

A luxus húsvéti tojások listája nem lenne teljes a Fortnum & Mason nélkül. A csúcskategóriás londoni áruház soha nem okoz csalódást, ha ínyenc édességekről van szó. Idén pedig minden eddiginél magasabbra tették a lécet. A kézzel festett húsvéti tojásuk walesi csokoládégyártó mesterek munkáját dicséri. A bársonyos fehér csokoládéból készült tojásra a nyuszi és csibe mintát kolumbiai eredetű, teljesen természetes, kakaóvajas csokoládéfestékkel pingálták rá. A művészetnek azonban ára van: a húsvéti tojás darabjáért nagyjából negyvennégyezer forintot kell fizetni.

Hotel Chocolat

A Hotel Chocolat klasszikus húsvéti strucctojása igazi kuriózum. A több két kilónál is többet nyomó, extravagáns csokoládé akkora, mint egy igazi strucctojás. Igazi kalóriabomba, aminek alapját a magas kakaótartalmú csokoládé adja, amit ropogós textúrájú finomságokkal dobtak fel. A belsejében további kisebb méretű csokoládétojások találhatók, melyeket szarvasgombával, pralinével, karamellel és cukrászcsokoládéval tettek teljessé.

Az édesszájúaknak a klasszikus, az igazi ínyenceknek az étcsokoládés változat jár. Sőt, a Hotel Chocolat idén húsvétkor gondolt a tejérzékenyekre és a növényi étrendet követőkre is vegán luxustojásával. Hogy mindez mennyibe kerül? Harminchétezer forintba,

Melt

A Notting Hill-i székhelyű csokoládégyártó, a Melt húsvéti tojását az HBO sikersorozata, vagyis A Fehér Lótusz szereplőinek pazar élete ihlette. Az egykilós csokitojás hét különböző ízű – például cseresznyés matcha, karamellás mandula, kókusz és pisztácia – cikkelyt tartalmaz, amelyek kibontva lótuszvirágot formálnak. A csokitojásért nagyjából harminckétezer forintot kérnek el.

The Woodward

A The Woodward tehetséges cukrásza, Titouan Claudet a Maison Blancpain luxusóra-gyártóval közösen készített egy igazán ínyenc húsvéti tojást, ami mandulából, kávés pralinéből, krémes karamellből és Gruyere-krémből áll. A harmincnyolcezer forintba kerülő luxusédesség jótékonysági célokat szolgál. Az értékesítéséből befolyó összeget az Action Innocence Foundation-nek ajánlják fel. A genfi székhelyű alapítvány a gyermekvédelem területén tevékenykedik és főként az online zaklatás ellen harcol.

Pierre Marcolini

Az idei luxus húsvéti tojásokról szóló összeállításból nem maradhatnak ki a belga csokoládégyáros, Pierre Marcolini gyönyörű alkotásai sem. Az édesség-kollekcióban élénk színű csokitojások sorakoznak, melyeket tavaszi virágok ihlettek. A tojásokat természetes eredetű – feketeribizliből, retekből vagy spirulinából származó – festékekkel színezték be. Az ínycsiklandó választékban a praliné minitojások mellett csokoládényulak és -harangok is megtalálhatók. A különböző méretű és kiszerelésű húsvéti meglepetésekért akár több mint ötvenezer forintot is elkérhetnek.

(Forrás: Elite Traveler, fotók: hivatalos oldalak)

 

csokitojás | húsvét | nagy sztori | luxusétel | tojás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel az egyetlen trükkel mindig tökéletes lesz a tükörtojás

Ennyi kávét érdemes inni egy nap és ennyi csésze számít már soknak

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Egy tökéletes helyszín Budapest felett a társas kikapcsolódáshoz
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom