Megvan az időpont: ekkortól csodálhatjuk meg Madridot az új, csupaüveg felvonókabinokból

Madrid egyik ikonikus látványossága a felvonó, vagyis El Teleférico, amely a Parque del Oeste felett halad, egyedülálló kilátást nyújtva a városra.

Az 1969-ben nyitott felvonót két éve leállították, hogy javításokat végezzenek a kábeleken. Ez azonban elhúzódott, és nem is lehetett tudni, hogy meddig tart, most azonban a madridi városvezetés bejelentette, hogy mikor számíthatnak az utazók az újranyitásra: 2026-ban.

Addig a kabinok is teljesen megújulnak, hogy retro stílus helyett modern köntöst öltsenek.

De lesznek más változások is. A leállás előtt a felvonó nyolcvan darab hatszemélyes kabinnal üzemelt, a jövőben azonban új, nagyobb, tíz férőhelyes kabinok lesznek benne, és változik az utastér kialakítása is, és a paldótól a plafonig érnek majd az ablakok.

Külön kabinba szállhatnak a mozgáskorlátozottak, amelyekben egyszerre nyolcan férnek el. A felújításoknak köszönhetően a rendszer óránként akár ezernyolcszáz embert is fogadhat, az új dizájn ráadásul jobb kilátást is biztosít majd.

A két éf fél kilométeres út tizenegy percig tart a Paseo del Pintor Rosales és Cerro Garabitas között, a kabinok negyven méteres magasan közlekednek.

Akinek nincs tériszonya és szeret a magasból lepillantani, annak remek kalandok ígérnek ezek a látványos liftek is.

(Forrás: The Mayor, képek: Getty Images)

felújítás | felvonó | nyitás | kabin | spanyolország

FOLYTASD EZZEL

Ezen a 10 repülőtéren a leglátványosabb a leszállás a világon

Hat csodálatos európai nemzeti park, ahol feltöltheted a lelked – és a tüdőd

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram