Újabb kedvelt üdülőhelyünkön vezethetik be a megosztó adót

Spanyolország volt idegenforgalmi minisztere, Reyes Maroto most a madridi polgármesteri címért száll versenybe, és ez komoly változásokat hozhat a főváros turizmusában.

Maroto ugyanis azt ígérte, hogy idegenforgalmi adót vezet be megválasztása esetén, ezzel pedig kivívta a szállodatulajdonosok tiltakozását.

Mint Maroto hangsúlyozta, az éjszakánként fizetendő idegenforgalmi adó nemcsak egy sima adó lenne, hanem olyan adó, amely visszahat az idegenforgalmi ágazatra. A  bevezetése egyébként régóta terítéken van a városban, először 2015-ben, majd 2018-ban is javasolták már, de eddig még egyszer sem valósult meg.

A madridi szállodaipari szövetség most is jelezte, hogy ellenzi az ötletet, mondván, hogy az közvetlenül ártana a szállodaiparnak és a turizmusnak.

Mint a szervezet elnöke, Gabriel Garcia Alonso elmondta,

Madrid épp fellendülőben van, és a hazai és nemzetközi turisták egyik legkeresettebb célpontjává válik a nagy szállodai beruházásokkal, és nincs szükség az idegenforgalmi adóra.

A madridi Buen Retiro park

Spanyolország több részén fontolgatnak egyébként hasonló intézkedéseket, Katalóniában és a Baleár-szigeteken pedig már korábban bevezették a díjat. Barcelona ráadásul az összeget fokozatosan emelni tervezi.

(Forrás: Express, képek: Unsplash, Getty Images)

idegenforgalmi adó | spanyolország | madrid

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom