Feloldják a járványügyi létszámkorlátozásokat az egyik legfontosabb spanyol tartományban

A zárt helyen történő maszkviselésnek még nincs vége.

A spanyol fővárost is magába foglaló madridi autonóm tartományban a jövő héttől feloldják a járványügyi létszámkorlátozásokat – jelentette be Isabel Díaz Ayuso tartományi elnök egy televíziós interjúban csütörtökön.

A változás értelmében október 4-étől a térség vendéglátóhelyeinek belső tereiben az eddigi hetvenöt százalékról száz százalékra emelik a fogadható vendégek arányát, és már nem kötik meg azt sem, hogy mennyien ülhetnek egy asztalnál.

Eltörlik továbbá a létszámkorlátozást a templomokban, a lakodalmakon, a temetéseken és a kulturális intézményekben is.

A 6,7 millió lakosú tartományban szeptember 20-án kezdődtek fokozatos enyhítések azzal, hogy megszüntették a nyitvatartási korlátozásokat, amelyet a javuló járványügyi helyzet miatt most újabb engedmények követnek.

Továbbra is érvényben marad azonban a kötelező maszkviselés a zárt nyilvános helyeken, például a tömegközlekedésen és az üzletekben. Az iskolákban is maszkot kell hordani a tanórákon, az egyetlen lazítás, hogy szabadtéri sportolás közben levehető, ha tartható a minimum másfél méteres távolság.

Navarrában és Andalúziában péntektől törlik el a létszámkorlátozásokat. A déli tartományban azonban csak azokban a városokban és településeken, ahol az elmúlt tizennégy napban ötvennél kevesebb volt az új esetek megoszlása százezer lakosra vetítve.

(Forrás: MTI, fotók: Getty Images, Pixabay)

főváros | létszámkorlát | feloldás | enyhítés | spanyolország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom