Minden éjszaka lebegés ebben a madridi loftlakásban

Egy művésznő lakja, aki nem a konvenciók híve, főleg, ami az alvást illeti. Innentől a függőágy egészen új értelmet nyer. 

Pía Mendaro spanyol építész tervezte meg ezt az otthonként és műteremként is funkcionáló lakást barátnőjének, Clara Cebrian festőnőnek. A Topo's Shed névre keresztelt, száz négyzetméteres otthon egy ipari épületből vált elképesztően impozáns és nagyon szabados loftlakássá.

A művésznő nem szereti a túldizájnolt dolgokat: egy olyan otthont álmodott meg magának, ami kicsit olyan, mint – ahogy az építész meséli – Ron Weasleyék otthona a Harry Potterből. Egy olyan tér, ami az idő múlásával igazodik a változó igényekhez. Így a loftot annyira flexibilisre tervezték, amennyire csak lehet: a konyhapulton kívül minden bútor arrébb tolható, eltávolítható, újragondolható, az óriási térben pedig szabadjára engedheti a festőnő a fantáziáját úgy, hogy a vásznak is bőven elférnek.

A lakás leglátványosabb eleme egy lebegő ágy, melyet Manuel Ocaña formatervezővel közösen álmodott meg az építész. A könnyűszerkezetes ágy öt embert bír el, és egy különálló lépcsőn lehet feljutni hozzá – a mozgatható, guruló lépcső kicsit olyan, mint a repülőgépekhez tolt lépcsők.

A teret teljesen szeparálatlanul hagyták, a függőágyból pedig remek kilátás nyílik felfelé. Sőt, az ágy fölött kis lépcsők vezetnek egy kültéri egységhez is: a teraszféleség az építész szerint elengedhetetlen a szellemi felfrissüléshez. Külön szép, hogy a száz négyzetméteres otthon alakja tökéletes, tízszer tízméteres négyzet. A fürdő a konyhai fal mögött rejtőzik, valamint ebben a falban kaptak helyet a konyhai eszközök is.

A kanapén kívül pedig igazából nincs is nagyon bútor: az alkotószabadság kreativitása tölti be az amúgy üres teret. Szerintünk egyszerre játékos, letisztult, művészi és stílusos – mindezekkel pedig nagyon illik Madridhoz.

lakás | loftlakás | loft | madrid | dizájn

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom