A maffia öröksége várja az ukrán menekülteket Olaszországban

Régi problémák, új megoldások.

Számos olyan ingatlan maradt az olasz állam nyakán, melyeket valaha maffiavezérektől koboztak el vagy a múltjuk másképpen kapcsolódik a bűnszervezetekhez. Ezeket az ingatlanokat az ország igyekszik pozitív társadalmi célokra újrahasznosítani.

Most az ukrajnai menekülteknek szeretnének bennük átmeneti szállást biztosítani,

miután a háború sújtotta országból egyre nagyobb számban érkeznek az emberek.

Mint Luciana Lamorgese belügyminiszter kifejtette: “ A szervezett bűnözéssel összefüggő vagyon kezelésével foglalkozó nemzeti ügynökség megkezdte azon elkobzott ingatlanok összeírását, amelyek gyorsan hasznosíthatók a menekültek fogadására.”

A Statista adatai szerint 2020 augusztusa és 2021 júliusa között az olasz rendőrség majdnem kétmilliárd euró értékű maffiavagyont foglalt le az országban, emellett 1,7 milliárd euró értékű vagyont kobzott el. Számszerűen ez nagyjából nyolcezer-nyolcszáz lefoglalt és négyezer-kétszáz elkobzott vagyontárgyat jelent. Ezek között találhatók olyan ingatlanok, amelyek lakhatásra alkalmasak, így menekültszállásokká alakíthatók.

A Belügyminisztérium tájékoztatása szerint február 24. óta 17 286 ukrán állampolgár, többségében nő és gyermek érkezett Olaszországba. Bár a legnagyobb részük rokonoknál és barátoknál talált menedékre, a civilek és az állam is próbál átmeneti otthont biztosítani a menekülteknek.

Korábban már volt példa arra, hogy menekülteknek alakítottak ki szállást elkobzott ingatlanban, de olyan is volt, hogy rászoruló családok kapták meg a házakat vagy szövetkezethez került, mely panziót alakított ki benne.

Miközben az Ukrajnából menekülőknek az országukon kívül kell szállást találniuk, nekünk érdemes ott szállást foglalnunk, ebből a cikkből kiderül, hogy miért.

(Forrás: themayor.eu, képek: Unsplash, Pixabay)

ukrajna | menekültek | ukrajnai válság | luxusvilla | olaszország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom