Ötszörös üzemanyagadó várhat azokra, akik így utaznak Amerikában

Joe Biden amerikai elnök radikálisan megemelné a magánrepülőgépek üzemanyagának adóját. 

A legnagyobb kereskedelmi repülési csoport azonban máris kifejezte nem tetszését a javaslattal kapcsolatban arra hivatkozva, hogy a magánrepülők hozzájárulnak a vállalkozások sikeréhez és a munkahely-teremtéshez.

A közlekedési minisztérium szerint viszont az emelés hozzájárulhatna a Szövetségi Légügyi Hivatal finanszírozásához, amelyet nagyrészt a légi utasok fizetnek.

Az adót fokozatosan emelnék öt éven át a jelenlegi, gallononkénti (3,8 liter) 0,22 dollárról (nyolcvan forintról) 1,06 dollárra (385 forintra), ami majdnem négyszáz százalékos drágulást jelentene.

A légitársaságok utasai jelenleg hét és fél százalékos adót fizetnek a jegyek után, és emellett egy legfeljebb négy és fél dolláros különadót, amellyel a repülőterek fejlesztéséhez járulnak hozzá.

A kormányzat szerint a magánrepülőgépek az FAA által kezelt összes járat hét százalékát teszik ki, de az adó-hozzájárulásuk kevesebb, mint egy százalék.

Európában is igyekeznek kezdeni valamit a magángépekkel, erről a reptérről például ki is akarják tiltani azokat.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images, Unsplash)

egyesült államok | magánrepülő | adóemelés | magánrepülők | gépek

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram