Minden harmadik szálloda bezár a magyarok legkedveltebb kirándulóhelyén

A Magas-Tátrában a szállodák több mint harmada bezár az őszi, esős időszakban, az  újranyitás csak a téli síszezon kezdetén várható.

A magas energiaárak miatt a szállodatulajdonosok egy része úgy döntött, a téli szezonig átmenetileg bezár – adta hírül az Új Szó.

Lucia Blašková, a Magas-tátrai Regionális Idegenforgalmi Szervezet igazgatója úgy nyilatkozott: az őszi hónapokban, amikor lehűl a levegő és esősre fordul az idő, a szállodák egy része átmenetileg, a téli síszezon kezdetéig már az elmúlt években is bezárt, idén azonban a növekvő energiaárak miatt ezt jóval többen tervezik.

Az általuk elvégzett felmérés szerint a szállodatulajdonosok több mint harmada a bezárás mellett döntött.

Jó hír azonban, hogy a magas energiaárak miatt egyelőre az általuk megkérdezett vállalkozók egyike sem tervezi, hogy végleg bezárja a létesítményét.

A téli szezont azonban sötét felhő árnyékolja be. A növekvő költségek ellenére a szállodák már nem emelhetik tovább az árakat, azokat a vendégek ugyanis már nem lennének képesek megfizetni, így viszont kérdéses, hogy hogyan tudják kigazdálkodni a megemelkedett kiadásokat.

Szívesen nézegetnél varázslatos képeket a Magas-Tátráról? Ebben, ebben és ebben a cikkünkben ilyeneket mutatunk.

(Forrás: Új Szó, fotók: Getty)

energiaárak | kirándulás | energiaválság | tátra | túra

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom