A világ egyik legjobb ár-érték arányú borának választották ezt a magyar merlot-t

James Suckling borkritikus és nemzetközi csapata minden évben összeállítja a legjobb ár-érték arányú borok százas listáját.

Tavaly negyvenegyezer tételt kóstoltak meg, és ezekből válogatták ki a legjobbakat, amelyek között egy magyar bort is találunk: a Sauska Merlot Kopár 2017-et. A villányi borvidéket reflektorfénybe állító ital, amely az egyetlen magyar szereplő és az egyetlen száz százalékos merlot a listán, nemcsak bekerült az impozáns társaságba, de az igen előkelő hetedik helyen is végzett.

A maximális százból 96 pontot kapott villányi vörösbort így jellemezte a szakértő:

Őrölt fűszerek, dióhéj és cédrus érett piros gyümölcsökkel és csokoládéaromákkal keretezve. Testes és határozott, dinamikus tanninszerkezettel. Húsos és bársonyos, jó fókusszal és remek egyensúllyal, kortya hosszú és fűszeres.

A Sauska Villány birtokigazgatója, Pohl Péter szerint azért is jelentős az elismerés, mert Villány dűlői közül éppen a történelmi Kopár lehet az egyre forróbb nyarak egyik potenciális áldozata. A klímaváltozás miatt a jó alany és a klónok tudatos megválasztása egyre fontosabb. Mint mondta, ezt a területet már ennek tudatában telepítették 2011-ben a dűlő legészakibb pontján, közvetlenül egy hűvös erdősáv alá, igen vékony talajrétegbe, szinte az anyakőzetbe. Itt a legnagyobb a talaj mésztartalma, ami közismerten a jó savak garanciája.

Számunkra nem kérdés, hogy Villány korszakhatárra érkezett és újrafelfedezésre vár dűlők és fajták tekintetében egyaránt. Erre pedig izgalmas bizonyíték ennek a bornak a sikere"

– mondta a szakember.

Sebastian Giraldo kétszeres magyar bajnok sommelier, a Sauska márkanagykövete szerint az előkelő helyezés bizonyítja, hogy a klasszikusok megunhatatlanok. Ilyen a merlot is, a világ egyik legnépszerűbb szőlőfajtája, amelyből olyan ikonikus borok születnek, mint a bordói Petrus, vagy a toszkán Masseto. Egy kiváló merlot-ra mindig felkapja a fejét a világ, mert kevés van belőle és rendkívül erős mezőnyben kell megméretnie. "Nagyszerű dolog, és igazi elismerés Villány számára is, hogy ez most nekünk sikerült"– mondta.

A Sauska több nemzetközi díjat is bezsebelt már, a villányi birtokon található étterem pedig egyedülálló panorámával és menüvel csábít.

(Forrás és képek: Sauska)

sauska | vörösbor | merlot | ár-érték | James Suckling | bor

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom