Három magyar luxusszálloda, ami idén elrabolta a szívünket

Ellátogattunk a Balatonhoz, megfordultunk Tarcalon és megpihentünk Somogyban, miközben fantasztikus környezetben pihentünk, zseniális fogásokat kóstoltunk és azt éreztük, ezt a luxust könnyen meg tudnánk szokni.

Mutatjuk, melyik volt az a három luxusszálooda, amiért szabályosan rajongtunk idén.

LUA Resort

Május végén nyitott meg a LUA Resort a Balaton partján. A koncepció az volt, hogy egy olyan szállodát hozzanak létre, amilyenre még nem volt példa és ami egészen új szintre emeli azt, amit eddig a magyar tenger partján eltöltött élményekről gondoltunk. Hát, sikerült nekik.

A füredi intézmény sikere nemcsak a balatoni régiót emeli fel, a teljes hazai vendéglátásra remek fényt vet. Azt üzeni, hogy érdemes kompromisszummentes prémium minőségben gondolkozni, a csúcsát kínálni valaminek, és

olyan nívót létrehozni, amely kategóriájában a világon bárhol megállná a helyét.

Ha egyetlen gondolattal kellene összefoglalni mindazt, amit a LUÁnál tapasztaltunk, azt mondhatnánk, ha pár évtized múlva visszatekintünk a balatoni vendéglátás történetére, azt fogjuk mondani, hogy a LUÁval egy új korszak vette kezdetét, és a luxus új szintje jelent meg a régióban.

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Balatonpartra rendszerint nyáron megy az ember, de mindig el tud jönni az a pillanat, amikor kivételt kell tenni. Ilyen kivétel az ötcsillagos LUA Resort, ahol a luxus nem tesz egyenlőségjelet a pazarlás és a legmagasabb színvonal közé, hanem az élet...

Andrássy Kúria & Spa

Tarcal egyetlen mozdulattal felrajzolta magát az ország turisztikai térképére akkor, amikor megnyitott a varázslatos Andrássy Kúria & Spa. Maga az épület története egészen a 18. századig nyúlik vissza, még az

1700-as évek elején rakták le az alapjait az Andrássy család főúri vadászkúriájaként.

A tulajdonlevél egészen a második világháborúig a család széfjében pihent, majd a birtok 2008-tól szálloda és borászat kombinációjaként született újjá, 2019 óta a BDPST Group tulajdonolja és üzemelteti.

Az Andrássy Kúria & Spa esszenciája a hagyományok és a történelem tiszteletének ötvözése a dizájnnal, a luxussal és az elegancia harmóniájában. A helyről csak szuperlatívuszokban tudtunk írni, ahogyan az éttermétől, a Bobajkától is elálltak a szavaink, hiszen nemcsak a regionális és lokális alapanyagokból készült fogásaik zseniálisak, de a borkínálat is elképesztő.

A ropogó kandalló és az élő zene semmihez sem hasonlító hangulatáról pedig még nem is beszéltünk...

Luxuspillanatok a hegyalján – Ilyen egy tartalmas és kényeztető nap Tarcalon

Ötcsillagos hotel, kiváló étterem, izgalmas dzsiptúra, finom borok és pazar kilátás.

Hertelendy Exclusive

Amikor a Hertelendy-kastélyban jártunk, az jutott eszünkbe, hogy a szálloda egyszerre svájci, osztrák és magyar, egyszerre kicsi és mégis egy önmagában álló univerzum. Már első látogatásunkkor úgy éreztük, az ötcsillagos Hertelendy Exclusive-ban minden megvan: pihentető atmoszféra, lovak, medence, golfpálya, spa és repülőtér is.

Ráadásul, ha nagyon akarjuk, mindez a miénk lehet. Csak a miénk.

A Hertelendy olyan, mintha egy buborék lenne, a világnak egy olyan pontja, ahová nem érnek el a negatív energiák, aminek a hangulatába úgy lehet belesüppedni, mint egy bársonnyal bélelt, kényelmes karosszékbe. Nekünk pedig sikerült megélnünk a Hertelendy varázsát, minderről pedig ebben a cikkünkben számoltunk be.

Hertelendy Exclusive – Luxusbuborék Somogyban

Somogy közepén, messze a Balatontól és a környező nagyvárosoktól, van egy különleges kastély. Egyszerre svájci, osztrák és magyar, egyszerre kicsi és mégis egy önmagában álló univerzum.

(Fotók: LUA Resort, BDPST Group, Balogh Kata)

lua resort | luxusszálloda | szálloda | Andrássy hotel & spa | hotel

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom