Félti az orosz turistáit ez a magyar üdülőhely

Nemcsak az olaszoknak és a spanyoloknak fájó a légtérzár.

Az Oroszországgal szembeni szankciók és a háborús események most már komolyan érintik a turisztikai szolgáltatókat, valamint a különböző országokat – mondta Kiss Róbert Richard turisztikai szakértő, az InfoRádió Világszám című műsorának szerkesztő-műsorvezetője.

Mint elmondta, a komoly vásárlóerővel rendelkező orosz turisták az elmúlt tíz évben mind nagyobb és nagyobb számban érkeztek az Európai Unió városaiba. Hozzátette ugyanakkor, hogy a jelek szerint az Oroszországgal foglalkozó utazási irodák az orosz–ukrán háború kirobbanása után egyelőre nem mondták le az útjaikat, bízva abban, hogy az utakat meg lehet tartani, annál is inkább, mert a koronavírus-járvány idején meglehetősen sokáig zárva volt Oroszország.

A turisztikai szakértő beszélt arról is, hogy

közvetlenül a válságot megelőzően Magyarországon, ezen belül Budapesten is megnőtt az orosz turisták száma,

de ez általánosságban elmondható más európai és tengerentúli turistahelyekről is.

"Most, hogy jöttek a szankciók, nyilvánvalóan a repülős turizmus gyakorlatilag meg fog állni, hiszen az Európai Unió nem kívánja fogadni az orosz járatokat, ami komoly ‘vérveszteség’ lesz mindazon országoknak, amelyek esetében az orosz turizmus jelentős"
– fejtette ki a műsorvezető.

Elmondása alapján – a pandémiát megelőzően – a Budapestre érkező turisták esetében Oroszország az első tíz helyen szerepelt a küldőországok között, sőt, viszonylag jó helyezést foglalt el.

A magyar fürdővárosok, köztük például Hévíz turizmusát alapvetően határozták meg az orosz turisták.

Így nekünk is fájó a légtérzár, ahogyan az olasz és spanyol üdülőtelepüléseknek”

– fogalmazott a szakember.

Azt is kiemelte, jelen pillanatban kérdéses, hogy az Európai Unión kívüli kedvelt orosz úti célokat, mint például Törökországot hogyan érinti majd a kialakult válság, hozzátette ugyanakkor azt is, hogy a háborús helyzet miatt fokozódó bizonytalanság mind az utazókra, mind az utazási irodákra és az utazásszervezőkre negatív hatással van.

Az amerikai turisták például nemcsak oroszországi, de egyéb európai útjaikat is elkezdték lemondani.

(Forrás: infostart.hu, képek: Pixabay, Unsplash)

hévíz | légtérzár | turisták | oroszország | szankció

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom