A legerősebbek között van a magyar útlevél

A legfrissebb kutatások szerint az európai útlevelek a legerősebbek a világon.

A VisaGuide.World által felállított útlevélindex minden más listánál átfogóbb módon vizsgálja a világ útleveleit, hogy aztán különböző szempontok alapján felállítsa az erősségi rangsort. Az elemzésbe százkilencvenkilenc országot vontak be.

Végül arra a következtetésre jutottak, hogy 2023-ban a japán útlevél a legerősebb a világon, ezt követi a szingapúri, az olasz, a német és a spanyol úti okmány. Az első tízbe bekerült még Finnország, Dánia, Luxemburg és Ausztria útlevele is.

A magyar útlevelet a 20. helyre rangsorolták.

Világszerte vannak különleges útlevelek. Az egyik balti ország például egy merész újítással hívta fel magára a figyelmet, ebben a cikkünkben arról lehet olvasni, mi alapján választják ki az országok a dokumentum színét, itt pedig arról írunk, mennyit kell fizetni a világ legdrágább úti okmányaiért.

(Forrás: visaguide.world, fotók: Getty)

útlevél | úti okmány | rangsor | lista

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom