Nagyon meglepő, mennyire nem szeretnek a magyarok Csehországba járni

Pedig itt van egy karnyújtásnyira, gyönyörű, és mégsem vagyunk sehol sem a top turistái között. 

Habár elképesztő szépségei vannak, a magyarok mégsem szerettek az elmúlt években Csehországba látogatni, derült ki a Cseh Statisztikai Hivatal legújabb felméréséből, amelyben a tavalyi turisták számát vizsgálták.

Az országban 2021-ben 11,4 millió turista szállt meg a kereskedelmi szálláshelyeken Csehországban: ez 5,2 százalékkal több, mint a 2020-as adatok, de még mindig csak fele annyi, mint 2019-ben.

A 2020-as és a 2021-es évet erősen befolyásolta a koronavírus-járvány, illetve az annak következtében hozott óvintézkedések és korlátozások. Így a 2021-es adat csak a 2019-es járvány előtti év 52 százalékának felel meg. Csehországban továbbra is hiányoznak a külföldi turisták, akiknek visszatérése hosszabb időt vesz igénybe.

A turisták tavaly 32 millió vendégéjszakát töltöttek el a kereskedelmi szálláshelyeken, alig többet, mint 2020-ban. 2019-ben azonban a vendégéjszakák száma még mintegy ötven százalékkal több volt, mint tavaly.

A Csehországba látogató magyar turisták nincsenek az első tíz ország között.

A legtöbb külföldi turista Németországból érkezett: 689 200, ez 15 százalékkal kevesebb az előző évinél. Szlovákiából 330 800-an látogattak el Csehországba, 25 százalékkal többen, mint 2020-ban. A harmadik helyen a lengyelek vannak 235 ezerrel, ami 20 százalékos csökkenés. A többi országból Csehországba érkező turisták száma nem érte el a százezret. Az Egyesült Államokból 44 ezren, Izraelből 38 ezren látogattak el tavaly.

A külföldi turisták a szállások 24 százalékát vették igénybe, olvasható a statisztikában. A cseh vendégek száma 2021-ben 8,8 millió volt, 9,6 százalékkal több, mint 2020-ban. A külföldi turisták száma 2,6 milliót tett ki, ami 7,6 százalékos csökkenés 2020-hoz viszonyítva.

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

statisztika | csehország | magyar | turista | hír

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom