Így rohamozták meg az országot a külföldiek a nyáron

A KSH adatai szerint hazánk és szállodái nagy népszerűségnek örvendtek.

Idén júliusban 493 ezer külföldi érkezett Magyarországra, akik 1,4 millió vendégéjszakát töltöttek itt, ami 15 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbiakhoz képest. Az éjszakák 63 százalékát hotelekbe foglalták, ami pedig több mint a duplája a tavaly júliusi számoknak.

A belföldi turisták száma eközben 8,9 százalékkal csökkent 827 ezerre, a vendégéjszakák száma pedig tíz százalékkal volt kevesebb, vagyis összesen 2,4 millióra jött ki. Ezeknek mintegy 58 százalékát töltötték szállodában, ami szintén 8,9 százalékos csökkenést jelent 2021-hez képest. Összességében a vendégéjszakák több mint 63 százalékát adták a belföldi vendégek, miközben a kollégiumok és hostelek forgalma az előző év júliusához képest 19, illetve 3,1 százalékkal csökkent.

A legnépszerűbb a Budapest-Közép-Duna-régió volt, ahol a nemzetközi vendégéjszakák 47 százalékát regisztrálták.

Júliusban az országban mintegy 2906 szálláshely közül választhattak az utazók, ebből 946 szálloda, 1201 pedig panzió volt.

Január és július között 106 százalékkal 14,6 millióra emelkedett a vendégéjszakák száma 2021 azonos időszakához képest,  ebből a belföldiek 8,6 milliót, a külföldiek pedig 6 milliót foglaltak, mely utóbbi háromszoros növekedést jelent.

Mindennek eredményeként a szálláshelyek összes bruttó árbevétele 140 százalékkal 239 milliárd forintra nőtt.

Úgy tűnik, az őszi szezon is lendületesen indul, a foglalások száma jelentős növekedést mutat 2021-hez képest szeptemberben és októberben is, de az előrejelzések szerint a negyedik negyedévben még a 2019-es szintet is meghaladhatja.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images, Unsplash)

szállás | foglalás | belföldiek | turizmus | külföldiek

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom