A Mai Manó Házban úgy találkoznak a fotók és a könyvek, ahogyan eddig soha

Havonta egyszer olyan beszélgetőestet rendeznek, melyen egy-egy izgalmas, népszerű és fontos témát közelítenek meg újonnan megjelent könyveken és kortárs fotóművészek alkotásain keresztül.

Az első évadban, azaz a 2020 márciusáig tartó programsorozatban szó esik női szerepekről és lehetőségekről, irodalmi szakácskönyvekről és gasztrofotókról, képregényekről, társadalmi ügyeket támogató fotósorozatokról. De a pszichológia és a történelmi témák iránt érdeklődőkre is gondoltak, jövőre a magyar rebellisek és az érzelmi libikókák kerülnek a beszélgetések fókuszába. Céljuk, hogy egy nyitott, művészetkedvelő közösséget építsenek, melynek tagjai rendszeresen visszajárnak az eseményekre, pont, mint egy könyvklub tagjai. Az estek különleges hangulatáról Európa egyik legimpozánsabb fényképészműterme, a Mai Manó Ház Napfényműterme gondoskodik. A beszélgetések után a Vylyan Pincészet borai is szerepet kapnak.

Az első beszélgetés 2019. november 12-én, kedden 18 órától kezdődik, témája Babarczy Eszter: A mérgezett nő (Jelenkor Kiadó) című könyve és Szombat Éva fotóművész munkái.

A témához kapcsolódó további könyvek:

Melinda Gates: A nő helyeVáltoztassuk meg a világot a nők erejével! (Bookline Könyvek)
Malala Yousafzai: Nincs más út (Bookline Könyvek)

Szécsi Noémi: Lányok és asszonyok aranykönyve – Szépség, egészség, termékenység
és szexualitás a 19–20. század fordulóján (Park Könyvkiadó)

Az est tematikájában szereplő könyvek 20% kedvezménnyel vásárolhatók meg. A könyvklubra belépőjegyet kell váltani (ennek ára 2500 Ft, tartalmazza a beszélgetésen való részvételt, egy pohár bort, és látogatható vele a Mai Manó Ház aktuális kiállítása (2020. január 19-ig az Araki: Érzelmes utazás) is. Jegyek előzetesen és aznap este is válthatók a Mai Manó Ház jegypénztárában (1065 Budapest, Nagymező u. 20.).

Ilyen és ehhez hasonló Araki-fotókat lehet megnézni az első könyvklub alkalmával

Ez is érdekelhet:

Rubens és Van Dyck festményei elhozzák a Szépművészetibe a flamand festészet fénykorát

A százhúsz művet felvonultató tárlatra többek között a Louvre-ból, az Ermitázsból, a Pradóból és a londoni National Galleryből érkeznek műtárgyak.

(Fotó: Getty Images)

programok | libri | Mai Manó Ház | fényképészet | könyvek

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom