Az évszázad lefoglalása: 1,75 milliárd forintot értek a lopott borok

A tolvajok gyakran a legextrémebb szituációktól sem riadnak vissza, ha rendkívül értékes borok rablásáról van szó, a mostani eset azonban azt is bizonyítja: a hatóságok is kitüntetett figyelmet fordítanak az ilyen esetek felderítésére.

Hatalmas fogást ünnepelhetett a francia rendőrség a közelmúltban: egy hatmillió dolláros, azaz átszámítva megközelítőleg 1,75 milliárd forintos borszállítmányt szereztek vissza tolvajoktól. Úgy tudni, a lefoglalt kilencszáz palack bor darabja hatezer dollárba kerül.

A hatóságok összehangolt művelete Magnum fedőnév alatt zajlott három helyszínen, egy időben. A rendőrség Gironde, Dordogne és Loire városaiban csaptak le a tolvajokra, a felderítés pedig egy teljes évig tartott.

A siker hatalmas, nem csoda, hogy a nemzetközi sajtó az évszázad fogásaként jellemezte.

A hivatalos tájékoztatás szerint a visszaszerzett borok között igazi kuriózumok voltak. Ilyen például minden idők legdrágább bora, a Domaine de la Romanée-Conti, a Cheval Blanc, a Petrus és a Yquem is. A rablók rutinosak lehettek, hiszen nemcsak raktárakba és borszaküzletekbe törtek be, de egy három Michelin-csillaggal büszkélkedő étterem, a vonnas-i Georges Blanc is szerepel a károsultak listáján.

Annak ellenére, hogy hatalmas értékű lefoglalásról van szó, maga az eset nem egyedi. Két évvel ezelőtt kétszázötven, összesen félmillió dollár értékű palackot kapott vissza egy francia séf a hatóságok összehangolt akciójának köszönhetően.

Ez is érdekelhet:

Luxus bormárkával vívott ki nemzetközi elismerést a különc magyar borász

Olyan bort alkotott, mely egyetlen szempillantás alatt a világ top borai közé került.

(Fotó: Getty Images)

 

bor | borkülönlegesség | francia | franciaország | rendőrség

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom