Limitálják a kiadható ágyak számát ezen a népszerű turistacélponton

A spanyol szigeteken idén már több szabályozást is bevezettek, és országszerte korlátozzák a legszebb természeti helyszínek látogatószámát, most pedig szeretnék átstruktulálni a turisztikai kínálatot is.

Mallorca kormányzótanácsa bejelentette, hogy korlátozni fogja az elérhető ágyak számát, hogy elejét vegye a túl nagy tömegnek. A tervek szerint a szigeten maximum 430 ezer kiadható ágyat lehet majd fenntartani.

Mint a mallorcai tanács elnöke, Catalina Cladera elmondta, szeretnének elmozdulni a „nagyobb értékű és kisebb volumenű turizmus” irányába.

Ezzel párhuzamosan növelnék a turisztikai felügyelők számát, akik azt ellenőrzik, hogy az üdülőhelyek legálisan működnek-e.

A Baleár-szigeteken idén több fronton is szabályozásokat vezettek be, érintve például az alkoholfogyasztást és az öltözködést, mindezt azzal a céllal, hogy a particélpontként ismert helyszínek leszámoljanak korábbi imidzsükkel.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

mallorca | hotel | spanyolország | limit | ágy

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom