Ilyen lenne, ha óriási mamutfenyőkben laknánk

Az indiai építész és számítógépes tervező, Manas Bhatia a Midjourney mesterségesintelligencia-eszköz segítségével szimbiotikus jövőt képzel el, amelyben a társasházak élő és növekvő lények.

Lehetséges lenne, hogy olyan környezetben éljünk, amely ugyanúgy lélegzik, mint az élőlények, ahelyett, hogy légkondicionált beton- és üvegdobozokban laknánk, amelyeket lakásoknak nevezünk? teszi fel a kérdést az építész, aki olyan tereket akart mutatni, amelyek teljesen egyek a természettel.

Ennek érdekében különböző szavakat adott meg a számítógépes programnak, mint óriás, odvas, fa, lépcső, homlokzat és növények. Válaszul a program több különböző képet generált, amit az építész utána kiegészített.

Manas Bhatia ezzel a Szimbiotikus Építészet sorozattal azt veti fel, hogy a tervezők sokkal hatékonyabb ötletekkel állhatnának elő, ha tanulnának a már létező természetes rendszerektől.

Mindig is lenyűgözött, hogyan alkotják meg a kis rovarok és más élőlények a lakóhelyüket. Milyen csodálatos lenne ebben a világban élni, ha az emberek olyan épületeket tudnának létrehozni, amelyek nőnek és lélegeznek, mint a növények“

mondta.

A számítógépnek más alkotók is igen nagy hasznát veszik, algoritmusok keltették életre például ezeket a látványos, digitális „mozgószobrokat”, és világviszonylatban is egyedülálló digitális 3D modellezési folyamattal élesztették fel az Operaház eredeti szellemiségét.

(Forrás és képek: Designboom)

 

 

...

mesterséges intelligencia | építészet | Manas Bhatia | látványterv | fa

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom