Márciusig nincs remény az éttermek számára

Tovább tart a vendéglátóhelyek szenvedése.

Január 28-án Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón bejelentette, márciusig meghosszabbítják a korlátozáskat.

Mindez azt jelenti, hogy a kijárási korlátozás fennmarad, az éttermek, vendéglátóhelyek, színházak, mozik, sportlétesítmények is zárva maradnak.

Külön kiemelte, hogy fellépnek azon a vendéglátóhelyek ellen, amelyek kinyitnak február 1-én.

Mindez azt jelenti, hogy februárban a minden bizonnyal elviselhető időjárás ellenére a teraszok sem nyithatnak ki, amely a terasszal rendelkező helyeknek reményt adhatna a túlélésre.

A vendéglátói szektor képviselői és tulajdonosok egyre hangosabban követelik a mielőbbi megnyitást és érdemi segítséget, az eddigi intézkedések ugyanis legfeljebb szépségtapasznak voltak jók, vagy csak bizonyos köröket érintettek. Magyarországon eddig egy nagykanizsai kocsmatulajdonos jelentette be, hogy február elsején kinyit, még akkor is, ha megbüntetik, Lengyelországban azonban nagyobb az összefogás, aminek úgy fest, meg is lesz az eredménye.

vendéglátás | kijárási tilalom | karantén | korlátozás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom