Mostanában utaznál Marokkóba? Ezeket érdemes tudnod

Marokkóban nem túlságosan gyakoriak, de előfordulnak nagy földrengések: legutóbb 2016-ban volt egy 6,3-as erősségű rengés Al Hoceimánál, amely azonban nem okozott olyan mértékű károkat, mint a mostani, 6,8-as erősségű, amely több mint kétezer ember halálát okozta, és Marrákes óvárosában sok épületet megrongált vagy összedöntött.

A földrengés epicentruma az Atlasz-hegységben volt, így elsősorban Marokkó középső területei érintettek, és bár a rengéset még Portugáliában és Spanyolországban is érezni lehetett, a károk nagy része az epicentrumhoz közeli részekre korlátozódik. A nyugati parton fekvő Agadir és Essaouira néhány épületének homlokzatán keletkeztek ugyan repedések, de a városok nagyrészt épségben maradtak, és a földrengés nem érintette Casablancát, Rabatot, Fezt és Tangert sem.

Casablanca

Az Atlasz-hegységben jelenleg is folynak a mentési munkálatok, és számos utat lezártak. Aki Marrákesbe utazna, annak érdemes tájékozódnia az utazásszervezőnél, illetve a szállásnál, és érdemes számolni azzal is, hogy a következő napokban utórengések várhatók.

Általánosságban elmondható, hogy a következő néhány hétben nem célszerű Marrákesbe utazni, de mivel a város nagymértékben függ a turizmustól, számít a turisták visszatérésére, amint az biztonságos lesz.

Marrákes

Aki viszont az ország más részeire utazna, amelyeket nem érintett a földrengés, annak nem kell lemondania az utazást, a marrákesi repülőtér továbbra is nyitva tart.

A Konzuli Szolgálat javasolja a katasztrófasújtotta terület elkerülését és a konzuli védelemre való regisztrációt.

Aki teheti, igyekszik segíteni a földrengés károsultjainak, így tesz Cristiano Ronaldo is egy nagylelkű felajánlással.

(Forrás: The Times, Wikipédia, képek: Unsplash, Getty Images)

földrengés | marrákes | marokkó | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom