Pénzjutalommal ösztönzi oltásra a dolgozóit egy neves szállodalánc

A Marriott International által indított program keretében pénzügyi juttatást kaptak a szállodalánc dolgozói az Egyesült Államokban és Kanadában, ha beoltatják magukat a koronavírus elleni vakcinával.

Az alkalmazottak négyórányi órabérüknek megfelelő összeget vehetnek fel, miután megkapták a védőoltást.

A Marriott közleményéből kiderül, hogy a szállodalánc maximálisan támogatja a járvány megfékezése érdekében tett globális oltási erőfeszítéseket. A vállalat oktatást tart a dolgozóinak a vakcina előnyeiről, valamint afelé tereli a vezető beosztásban lévőket, hogy legyenek rugalmasak az oltással kapcsolatos időpontokkal.

Bár a Marriott erőteljesen ösztönzi rá az alkalmazottait, az oltás senkire nézve sem kötelező.

"Az emberek egészsége és biztonsága most a legfontosabb. A programunk célja, hogy minden lehetséges akadályt elhárítsunk az oltásra készülők  elől – mondta David Rodriguez, a szállodalánc globális humánpolitikai igazgatója. – A Marriott International bízik abban, hogy a maszkviselés, a távolságtartás, a fokozott tisztasági és higiéniai protokoll mellett az oltás is kulcsfontosságú intézkedés lesz a Covid–19 terjedésének minimalizálására. Amint az oltások szélesebb körben elérhetővé válnak, biztonságosabb környezetet teremthetünk a munkatársaink számára, ezzel párhuzamosan pedig úgy véljük, hogy az emberek bizalma ismét megnő az utazás iránt, ami elősegíti a turisztikai szektor fellendülését."

A pandémia miatt jelenleg hatalmas kihívást jelent az utazás. Aki el akarja hagyni az országot, annak számos fontos szempontot kell figyelembe vennie, így például számolnia kell a szükséges járattörlésekkel, kötelező karanténnal és tesztelési követelményekkel. Világszerte azonban napról napra egyre többen kapják meg a koronavírus elleni vakcinát, ez pedig jelentősen átalakíthatja a szokásokat és a feltételeket is. Számos ország igyekszik vakcinaútlevelek bevezetésével beindítani a turizmust, ilyen a Seychelles-szigetek, Grúzia és Lengyelország, ezeken a helyeken az oltással rendelkező utazók előnyt élveznek.

(Forrás: Breakingtravelnews, fotók: Getty Images, Unsplash)

alkalmazottak | koronavírus | dolgozók | vakcina | pénzjutalom

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom