Massimo Bottura minden este nyolckor a családjával főz a karanténból

Olaszország talán legismertebb konyhafőnöke és étterem-tulajdonosa most is tökéletesen reagált a világra. Ismert filantrópus (erről is írtunk hosszabban a Roadster második kiadványában), most pedig családjával elindította a Kitchen Quarantine Instagram-főzőműsort. 

Már mi is írtunk a Milano Keeps On Cooking kezdeményezésről, mely kiemelkedő olasz séfek instagramos főzéséről szól, vagyis a karanténba szorult lakosságot próbálják egyszerű, mégis remek receptekkel inspirálni a most még fontosabbá vált konyhákban.

Massimo Bottura séflegenda és étteremtulajdonos saját Instagram-csatornáján igyekszik jó tanácsokkal, receptekkel, konyhaművészeti trükkökkel ellátni a kedvelőit és mindenkit, aki szeretne egy kicsit bekukucskálni az örökmozgó gasztroguru életébe.

Az ötlet eredetileg lányáé, Alexáé volt, aki imádja, ahogy édesapja a konyhában sertepertél. Meg is kérdezte tőle, nem akarja-e mindezt megosztani a nagyvilággal? Bottura pedig elég könnyen belement a dologba.

Az esti show 20:00-kor indul, minden nap,egyenesen Botturáék konyhájából. Nem kell aggódni a speciális alapanyagok miatt, mert a séf megpróbál a legegyszerűbb komponensekkel dolgozni. Az egész család részt vesz a tevékenységekben, sokszor még a kutya is feltűnik.

Bottura a világhírű, többször is a bolygó legjobb éttermének választott modenai Osteria Francescanát már március 10-én bezárta, de úgy látszik, így is van tennivaló. Ha az otthoni konyhából, akkor onnan. Ne gondoljuk, hogy csak olasz fogásokat készítenek, thai curryrecept, tortellini és palacsinta millefoglie is készül náluk. Egyszerűen, közérthetően, csak éppen olyan apró fogásokkal, amelyeket életünk végéig hasznosíthatunk majd.

Alig várjuk, hogy már csak úgy meséljünk róluk: amikor régen, a karantén alatt Botturától megtanultuk...

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: Instagram, Unsplash, GQ)

 

 

karantén | koronavírus-járvány | lockdown | séf | massimo bottura | olasz konyha

FOLYTASD EZZEL

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom