Olaszország talán legismertebb konyhafőnöke és étterem-tulajdonosa most is tökéletesen reagált a világra. Ismert filantrópus (erről is írtunk hosszabban a Roadster második kiadványában), most pedig családjával elindította a Kitchen Quarantine Instagram-főzőműsort.
Már mi is írtunk a Milano Keeps On Cooking kezdeményezésről, mely kiemelkedő olasz séfek instagramos főzéséről szól, vagyis a karanténba szorult lakosságot próbálják egyszerű, mégis remek receptekkel inspirálni a most még fontosabbá vált konyhákban.
Massimo Bottura séflegenda és étteremtulajdonos saját Instagram-csatornáján igyekszik jó tanácsokkal, receptekkel, konyhaművészeti trükkökkel ellátni a kedvelőit és mindenkit, aki szeretne egy kicsit bekukucskálni az örökmozgó gasztroguru életébe.
Az ötlet eredetileg lányáé, Alexáé volt, aki imádja, ahogy édesapja a konyhában sertepertél. Meg is kérdezte tőle, nem akarja-e mindezt megosztani a nagyvilággal? Bottura pedig elég könnyen belement a dologba.
Az esti show 20:00-kor indul, minden nap,egyenesen Botturáék konyhájából. Nem kell aggódni a speciális alapanyagok miatt, mert a séf megpróbál a legegyszerűbb komponensekkel dolgozni. Az egész család részt vesz a tevékenységekben, sokszor még a kutya is feltűnik.
Bottura a világhírű, többször is a bolygó legjobb éttermének választott modenai Osteria Francescanát már március 10-én bezárta, de úgy látszik, így is van tennivaló. Ha az otthoni konyhából, akkor onnan. Ne gondoljuk, hogy csak olasz fogásokat készítenek, thai curryrecept, tortellini és palacsinta millefoglie is készül náluk. Egyszerűen, közérthetően, csak éppen olyan apró fogásokkal, amelyeket életünk végéig hasznosíthatunk majd.
Alig várjuk, hogy már csak úgy meséljünk róluk: amikor régen, a karantén alatt Botturától megtanultuk...
A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:
- Drámai helyzetben a turizmus
- Milánóban a séfek és pizzasütők ötletes stresszoldó kampányba kezdtek
- Bezárnak a fővárosi fenntartású mozik, színházak, múzeumok és könyvtárak
- Egy trendelőrejelző szerint a koronavírus “tiszta lapot ad az újrakezdéshez”
- Bezárták a legnagyobb múzeumokat a spanyol fővárosban
- Egy kaliforniai étterem testhőt mér az ajtóban a világjárvány megfékezése érdekében
- Hét aranyszabály, arra az esetre, ha otthonról kell dolgozni
- Olaszország-szerte bezárják a nem létfontosságú kiskereskedelmi egységeket
- #otthonmaradok, kommunikálják a büszke és felelősségteljes olaszok
- Az Egyesült Államok harminc napra felfüggeszt majdnem minden beutazást Európából
- Ezért mondom le inkább a New York-i utamat
- Hét kérdés és válasz a koronavírusról, ami mindenkit foglalkoztat
- Veszélyhelyzetet hirdet ki a kormány – Ezek az utazást érintő intézkedések
- Így alakítja át az utazásainkat a friss olasz helyzet
- Ilyen az első nap a lezárt Olaszországban
- Koronavírus: az egyik légitársaság ingyenessé teszi a foglalás-módosítást
(Fotók: Instagram, Unsplash, GQ)
karantén | koronavírus-járvány | lockdown | séf | massimo bottura | olasz konyha
Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva
–
Sulciová Silvia interjú
Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!