Így néz ki egy olasz étterem, ha egy szupersztár séf álmodja és valósítja meg

Massimo Bottura szeptember 20-án nyitja meg új éttermét, az Al Gatto Verdét Modenában. A hely kívülről, belülről, dizájnját és gasztronómiai kínálatát tekintve is pontosan olyan, mint amit az ember egy három Michelin-csillagot kiérdemelt étterem séfjétől vár.

Középpontban a zseniális ételek és a fenntarthatóság

Az Al Gatto Verdét egy olyan étteremnek álmodták meg, amely minden szempontból a fenntarthatóság zászlóshajója tud lenni.

Minimalizálták a környezetre gyakorolt hatást és az élelmiszerpazarlást, így az etika és az esztétika tökéletes szintézise valósulhat meg falai között. Az éttermet napelemek látják el árammal, minden mellékterméket újrahasznosítanak, illetve újra felhasználnak.

Ez a szemléletmód már a hely kialakításakor is hatalmas hangsúlyt kapott, hiszen természetes anyagokat, köztük, fát, rafiát és követ használtak fel, az enteriőr színvilágát is a natúr árnyalatok, a zöld, a széna sárgás színvilága jellemzi.

A belső térben így a környező vidék csodálatos árnyalatai köszönnek vissza.

Tradíció és modernitás

Meghatározó elemei az enteriőrnek a tölgyfából és a fekete cédrusból készült asztalok, a zöld, klasszikus vonalvezetésű Thonet székek, az egyedi, kézműves faburkolatok.

Az udvaron a művészetek is helyet kapnak, Sandro Chia, Mimmo Paladino, Gavin Turk és Jim Dine szobrai láthatók. Itt a vendégek sötétzöld és sárga lakkozott Porro asztalok és Varaschin székek kényelmét élvezhetik.

A konyha is a helyi vonatkozásokat ötvözi a csúcskategóriás technológiával.

A kézzel készített zöld mozaikcsempés konyhában innovatív vízszűrő technikával használják újra az összegyűjtött esővizet. A kerámia főzőlapok a legmagasabb minőséget képviselik, a grillsütő Toszkánában készült, a fatüzelésű kemencét pedig Modenában gyártották.

Az ételkínálatban a fenntartható szemléletmód a helyi ízek esszenciájával, a nemzetközi ízlésvilággal és a tüzes konyhatechnológiai megoldásokkal találkozik majd.

A vendégek azonban csak szerdától vasárnapig, vacsoraidőben élvezhetik majd a hely által nyújtott kulináris élményeket. A tervek szerint a kiszolgálás 19.30-tól fog kezdődni.

(Forrás: Finedining Lovers, Fotók: Lido Vannucchi)

olasz | massimo bottura | olasz étterem | olasz konyha | Modena | étterem

FOLYTASD EZZEL

A Balaton kapuja: Kenese Bay Garden Resort & Conference Hotel

A szenvedély, az árulás és a túlvilág jelenik meg egyetlen, zsigerig ható kortárs darabban a Müpa színpadán

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A Balaton legstílusosabb titka: saját partszakasz, jakuzzi és nyugalom, amit máshol nem kapsz meg
Hirdetés