Figyelmeztetnek a szakértők: nem érdemes még eldobni a maszkot!

Bár hétfőtől itthon sem szükséges maszkot viselnünk zárt térben, a szakértők szerint egyelőre nem érdemes búcsút intenünk nekik.

Az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési Központja a múlt héten új irányelveket fogalmazott meg a maszkviselési kötelezettséget illetően. Ezek alkalmazása attól függ, hogy az adott területen élő közösség tagjai között mekkora a fertőzöttek aránya. Az ajánlás szerint amennyiben alacsony vagy közepes kockázatú területen élünk, nincs mindig szükségünk a maszk viselésére, de a magas kockázatú területen továbbra is ajánlott a használata.

Az, hogy alacsony vagy magas kockázatú területen élünk-e, függ az új koronavírus-megbetegedések, a kórházi kezelésre szorulók számától is.

A CNN szakértője, Dr. Leana Wen azt javasolja, hogy az időjárás-előrejelzésekhez hasonlóan tájékozódjunk rendszeresen arról is, hogy miként alakulnak a fertőzési számok azokon a területeken, ahová utazunk.

Szintén fontos kiemelni az egyéni döntéseket is, hiszen sokan továbbra is szeretnének maszkot viselni akár azért, mert immunhiányosak, oltatlanok, vagy egyszerűen a megfertőződés kockázatát továbbra is minimalizálni szeretnék akkor, amikor például élelmiszerboltban vásárolnak.

Christopher Sulmonte, a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szakértője arra is emlékeztetett, hogy a maszkviselésre vonatkozó irányelvek idővel változhatnak, ezért érdemes kéznél tartani őket. Azonban azok számára is közölt fontos tanácsokat, akik úgy döntenek, elcsomagolják a fiók mélyére a maszkjaikat.

Azt javasolja, hogy ezeket száraz helyen, lehetőség szerint

papírzacskóban tároljuk, a textil változatokat pedig mindenképpen mossuk ki, mielőtt eltesszük.

Fontos, hogy amennyiben ismét maszkot fogunk viselni, ellenőrizzük a szavatossági idejüket is, hiszen annak lejártát követően a maszk kevésbé nyújt védelmet a megbetegedés ellen.

(Forrás: CNN, fotók: Getty Images)

egészség | maszk | enyhítés | omikron | covid

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom