Az erőszakos utasok miatt kérik ezt a változtatást a légitársaságok

Levelet írtak a légitársaságok igazgatói az elnöknek.

Miután az Egyesült Államokban meghosszabbították a maszkviselési kötelezettséget a közlekedési eszközökön, az Airlines for America (Légitársaságok Amerikáért) nevű kereskedelmi csoport, amely Amerika több legnagyobb légitársaságának vezérigazgatóit tömöríti, levelet írt Joe Biden elnöknek, és azt kérte, vessen véget a korlátozásnak. A levélben nemcsak a maszkviselés, hanem az indulás előtti tesztelési követelmények eltörlését is kérik.

"Itt az ideje, hogy az adminisztráció hatályon kívül helyezze az utazási korlátozásokat – beleértve a nemzetközi utazókra vonatkozó, indulás előtti tesztelési kötelezettséget és a maszkviselés követelményét –, mert ezek már nincsenek összhangban a jelenlegi járványügyi helyzet valóságával" – áll a levélben.

Az amerikai Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ (CDC) az elmúlt hetekben ugyan lazított a maszkviselésre vonatkozó irányelveken, miután jelentősen csökkent a megbetegedések száma, de ez nem érintette a közlekedési eszközöket.

A vezérigazgatók levele pedig azt a problémát is indokként hozta fel a korlátozás feloldására, hogy az amerikai légitársaságoknál

rendszeresen okoznak problémát azok az utasok, akik megtagadják a maszkviselést,

és erőszakosan lépnek fel az utaskísérőkkel szemben.

Mint írják, a maszkok és a tesztek ellenőrzése már két éve terheli az alkalmazottakat, miközben ez nem tartozik a munkakörükhöz, és a frusztrált ügyfelek nap mint nap olyan kihívások elé állítják őket, amelyek kihatnak a jóllétükre. A Fehér Ház még nem reagált a levélre.

Van, aki nem tartja kizártnak azt sem, hogy egyes légitársaságoknál örökre megmarad a maszkviselés. És hogy mit szólnak mindehhez az emberek? Talán meglepő lehet.

(Forrás: Thrillist, képek: Getty Images, Unsplash)

maszkviselés eltörlése | repülő | maszk | maszkviselési kötelezettség | maszkviselés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom