Ha ezekbe az európai országokba utazunk, még fel kell vennünk a maszkot a repülőn

Az Európai Unióban ugyan feloldották a repülőjáratokra vonatkozó maszkviselési kötelezettséget, de akad néhány kivétel.

Az ajánlás szerint azokon a repülőkön például továbbra is marad a maszkviselési előírás, melyek olyan régiót érintenek, ahol a tömegközlekedési eszközökön még kötelező a védőeszköz hordása, de emellett az országok saját maszkviselési szabályokat is bevezethetnek a repülőkre.

Összességében ha

Ausztriába, Ciprusra, Észtországba, Németországba, Görögországba, Olaszországba, Litvániába, Luxemburgba, Máltára, Hollandiába, Portugáliába vagy Spanyolországba

utazunk, továbbra is fel kell vennünk a maszkot a repülőkön és az adott országok repülőterein. Persze, mielőtt útnak indulunk, mindenképp érdemes megnéznünk a célországra vonatkozó aktuális szabályozásokat.

A maszkviselési kötelezettség mellett számos ország törölte már el a beutazási korlátozásokat is, de a repülőtereken még adódhatnak kellemetlenségek a nyári szezonban.

(Forrás: TimeOut, képek: Getty Images, Unsplash)

maszk | európai unió | maszkviselés | repülő | maszkviselési kötelezettség

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom