Februártól már kiállítások is lesznek Budapest egyik legújabb jó helyén

Elsőként Matti Varga képei láthatóak a Főfotóban.

A közelmúltban interjúztunk Varga Mariettával, aki pályafutását tekintve Pécsre járt gimnáziumba a ciszterciekhez, aztán az AKG fotósképzésére iratkozott be. Ott Kolozsi Bea és Vékás Magdi volt rá nagy hatással, megadták a lendületét, és a meglévő kis portfóliójával együtt jelentkezett a MOME-re, ahol az alapképzést végezte el. Utána következett másfél év Londonban.

Siófoki lány, ezért különösen közel áll hozzá a retro balatoni hangulat. A helyszínek kitalálása, a feltérképezés, a koncepció pontosítása mindig sokkal több idejét vesz igénybe, mint maga a fotózás. Volt, hogy fél évet készült egy projektre, és aztán a képek egy hétvége alatt el is készültek. Kevés volt eddig az a projektje, amikor tervezés nélkül, spontán fotózott. A My Hometown Siófok II viszont így készült, ráadásul még a The Guardian is foglalkozott vele. Nemzetközi platformoktól előbb érkeznek megkeresései, egészen vegyes témákban. Nyertes fotói a Lensculture pályázata jóvoltából New Yorkba is eljutottak már. Legutóbb a Nikon Story pályázat egyik kategóriájának a zsűrizését és mentorálását bízták rá, további négy kiemelkedő fotós társaságában.

A kiállításnak otthont adó Főfotót nehéz pontosan meghatározni, ez a hely ugyanis olyasmi, ami eddig nem volt a fővárosnak: egyszerre galéria, fotószaküzlet, labor és kávézó. Klassz helyen van, az ablakok egyik fele a Baross utcára néz, a másik az Ötpacsirtára, abban az utcában laknak a MÁV Szimfonikusok, ha nyitva hagyják az ablakokat, zenével telik meg az utca. A Szabó Ervin könyvtár meg az egyetemek miatt rengeteg a fiatal, szóval szerethető része ez Pestnek, és még szerethetőbbé válik a Főfotó megnyitásával. Mert a Főfotó egyszerre hoz egy jó kávézót, egy ismét egyre népszerűbb aktivitást, az analóg fotózás iránti szenvedélyt, a fotóművészetet és egy nagy adag régi iskolás fineszt.

A kiállítás megnyitója február 7-én, 19 órakor lesz.

Ez is érdekelhet:

Durran a stencilpezsgő: Banksy-kiállítás nyílik februárban Budapesten

A világ leghíresebb street art művésze nálunk is turnézik heteken belül.

képek | Varga Marietta | budapest | fotó | főfotó

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom