Ha ilyen MÁV-kedvezményt látsz, semmilyen körülmények közt ne kattints rá!

Az utóbbi időben nagyon megszaporodtak a pénzünkre és az adatainkra hajtó internetes csalók, és az utazás kapcsán is egyre több átveréssel találkozhatunk. A legújabb ezek közül az, amelyben a MÁV-Volán-csoport nevével élnek vissza adathalászok.

A csalók utazási kedvezményeket hirdetnek a MÁV-Volán-csoport és a MÁV-Start oldalaira megtévesztően emlékeztető Facebook és Instagram oldalakon. Egészen pontosan hamis START klub Prémium kártyát ajánlanak 699 forintért, egy évre szóló ingyenes utazással kecsegtetve.

Ez azonban nem valódi ajánlat, ezeken a közösségi platformokon keresztül a személyes adatainkat és pénzünket akarják megszerezni.

A MÁV-Start, a MÁV, vagy bármely, a MÁV-Volán-csoportba tartozó társaság ugyanis nem hirdet 699 forintért egy évre szóló, ingyenes utazást biztosító START klub Prémium kártyát.

A MÁV felhívja a figyelmet arra, hogy hivatalos oldalai csak a mavcsoport.hu, volanbusz.hu, mav-hev.hu, jegy.mav.hu cím alatt találhatók. Minden más weboldal vagy hirdetés, amely megtévesztően hasonlít ezekre, nagy valószínűséggel csalásra utal.

Hetek óta napi húsz-harminc hívás érkezik a vasúttársaság ügyfélszolgálatára, amelyben az utasok a csalásra hívják fel a figyelmet, vagy épp a megtévesztő hirdetésekben ajánlott kedvezményről érdeklődnek.

A csalások megelőzése érdekében a MÁV javasolja, hogy a mavcsoport.hu oldalon ellenőrizzük a kedvezményeket. Amennyiben kétség merül fel bármely, az interneten látott kedvezménnyel kapcsolatban, érdeklődjünk a telefonos ügyfélszolgálaton a +36 (1) 3 49 49 49 -es számon. Mint hozzáteszik, a MÁV-Volán-csoport elítéli az utasok megtévesztésére irányuló eseteket, és ezeket mindig jogi útra tereli.

A hamisítást az élelmiszerek sem ússzák meg, a legújabb áldozat ez a népszerű alapanyag.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images)

vasút | csalás | máv | vonat

FOLYTASD EZZEL

Van egy lélegzetelállító esőerdő Európában, ami Magyarországtól sincs messze

Öt dolog, amire minden utasnak oda kell figyelnie a gépen

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Egy tökéletes helyszín Budapest felett a társas kikapcsolódáshoz
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom