Nemzetközi színtéren is bizonyíthatnak az MDDÜ mentorprogramjának nyertesei

Lezárult a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) első magyar mentorprogramja, amely a hazai stabilitáshoz szükséges ismeretekkel segítette a résztvevő divatmárkákat. A mentoráltak közül hatan már az áprilisban induló nemzetközi mentorprogram tervezői között vannak, és online konzultációkon keresztül sajátítják el a nemzetközi sikerekhez nélkülözhetetlen tudást. Mindeközben már lehet jelentkezni az MDDÜ következő magyar mentorprogramjára.

Lezárult az első magyar divat-mentorprogram, amely során tíz tehetséges hazai tervező kapott lehetőséget arra, hogy elismert hazai szakemberektől sajátítsa el a márkaépítéshez és fejlesztéshez szükséges üzleti, stratégiai és marketingismereteket. A szakértők workshopok és személyes találkozók keretében mentorálták a résztvevőket, akik immáron megfelelő tudás birtokában építhetik tovább vállalkozásukat.

A program elvégzése hozzájárult ahhoz, hogy gazdaságilag stabil és sikeres márkák jöhessenek létre. A programot teljesítők közül hatan a nemzetközi mentorprogramban fejleszthetik tovább vállalkozásukat a Camera Nazionale della Moda Italiana szakmai döntésének értelmében, felkészítve őket az országhatáron túli piacok kihívásaira is. Míg a magyar mentoring a stabil hazai működéshez szükséges tudásra helyezi a hangsúlyt, a nemzetközi program a külföldi piacokon való érvényesülést előmozdító ismeretekkel segíti a résztvevőket, hozzájárulva az exporttevékenységük növeléséhez, és ezáltal az országimázs erősítéséhez is.

A Camera Nazionale della Moda Italiana által kiválasztott mentoráltak – ZIA, Mero, Alma Vetlenyi, Nini Molnar, Kata Szegedi és a The Four – 2021 végén teljesítik a programot, amelyet követően már a nemzetközi piacokon is bemutathatják a termékeikben rejlő potenciált. A vírushelyzetből adódóan a workshopok, valamint one-to-one találkozók online formában indultak el. A program további lépéseit – a gyárlátogatásokat, valamint további szakmai konzultációkat – az aktuális vírushelyzetet mérlegelve folytathatják a mentorált márkák.

A program során szakmai szempontokat figyelembe véve a mentorok döntést hoznak arról, hogy melyek márkák állnak már készen az első nagy külföldi szereplésre: az általuk kiválasztott tervezők fogják hazánkat képviselni a legközelebbi Milano Fashion Week eseményen, amelyen egy állandó kiállítás, valamint egy divatbemutató keretében prezentálhatják kollekciójukat a szakma, a buyerek és az újságírók számára, utat nyitva a nemzetközi értékesítési lehetőségek előtt.

„Nagyon örülünk, hogy a Camera Nazionale della Moda Italiana a magyar mentoring résztvevői közül hat márkát is alkalmasnak talált arra, hogy bekerüljenek a nemzetközi mentorprogramba. Mindez rámutatott arra, hogy a magyar szakértők által menedzselt képzési program kiváló alapot nyújt a nemzetközi mentoringhoz, és a résztvevők megkapnak minden szükséges ismeretet ahhoz, hogy vállalkozásuk itthoni stabilizálása után akár külföldi terjeszkedésben is gondolkodjanak – nyilatkozta Bata-Jakab Zsófia, a Magyar Divat & Design Ügynökség vezetője.

magyar divat és dizájn ügynökség | MDDÜ

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom